pinit

Karalábéfőzelék à la Kalózkonyha

Karalábéfőzelék “japán” tócsival

Elkészítéső idő 25 mins Főzési idő 40 mins Teljes Idő 1 óra 5 perc
Adag: 4

Leírás

Karalábéfőzelék à la Kalózkonyha

Hozzávalók

Karalábéfőzelék

Japán tócsi

Utasítások

  1. A fejhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és a felét kevés vajon (vagy margarinon) megdinszteljük. Eközben a karalábékat megpucoljuk, felkockázzuk és a hagymához adjuk. Felöntjük alaplével (vagy víz + leveskocka és/vagy só - én fagyasztott alaplével csináltam) lassan főzni kezdjuk.
  2. A hagyma másik felét a darálthússal, apróra vágott petrezselyemmel, sóval és egy tojással összedolgozom, majd gombócozom és a lobogó lébe rakom.
  3. Lassan készre főzöm (sok nem kell neki, ha a karalábé puha, a gombóc átfőtt, készen van)
  4. Simára keverem a lisztet a tejföllel és hozzákeverem a maradék petrezselymet is.
  5. A forró levesből apránként merek hozzá és keverem (hőkiegyenlítés).
  6. Majd visszaöntöm az egészet a lábosba és jól kiforralom és ezzel a főzelék kész is van. Melegen tartom.
  7. A zöldségeket (amelyiket lehet) hasábokra vágom, összekeverem.
  8. Hozzáadom a lisztet, a sót, a tojást, egy kis keményítőt (elhagyható, de ettől ropogós lesz a "tészta") és egy kevés vizet (a kezdőbbek keverjenek egy sűrű palacsintatésztát és egyszerűen keverjék össze a zöldségekkel!)
  9. Forró olajban kisütöm
  10. Azonnal tálalom a főzelék mellé
Kulcsszavak: Főzelékek
Kategória