Opciók nyomtatása

Csoki puding

zéro cukorral

Nemzeti konyha
Adag 2
Leírás

Ez a puding belefér a alacsony szénhidrátos és/vagy cukorbeteg diétába is.

A pudinghoz
  • 25 gramm Holland kakaó
  • 120 milliliter tej
  • 120 milliliter tejszín
  • Ízlés szerint édesítőszer (én eritritet használok)
  • 1 csipet
  • 1 kiskanál konjakgumi
Elkészítés
  1. A kakaót elkeverem a sóval. Felteszem a tűzhelyre, alákapcsolok és nagyon kevés hideg tejet öntök rá, miközben habverővel folyamatosan keverem. Ahogy melegszik a krém, úgy simul el a kakaó. Ha túl sűrű, még adunk hozzá a kimért tejből. Nem kell felmelegíteni az egészet, hiszen úgyis hűtenünk kell, a cél a kakaópor simára keverése. Ha ez megvan, már felönthetjük a maradék tejjel és tejszínnel. Ekkor ízlés szerint édesítsük, majd egy magas mixer pohárba tegyünk egy csapott kiskanál konjakgumit. Állítsuk bele a mixert, öntsük bele a kakaót és azonnal indítsuk is a botmixert. Ez azért fontos, mert a konjakgumi nagyon hamar becsomósodik ha folyadékkal kerül kapcsolatba, tehát nagyon gyorsan el kell kezdeni keverni. A mixert folyamatosan mozgatva, turmixoljuk át a folyadékot 40-50 másodpercen keresztül. Látni fogjuk, ahogy besűrűsödik. Ezután pohárba tesszük és berakjuk a hűtőbe a fogyasztásig.