Opciók nyomtatása
Címsor
Recept tartalma
Info
Leírás
Képek
Hozzávalók
Utasítások
Étkezés
Megjegyzések
Megosztás közösségi oldalon
Szerző bemutatkozás
Megköszönő megjegyzés
Nyomtatás
Édes nudli
Egy kiadósabb leves után, kiváló második fogás.
Kategóriák
Édesség
Idő
Elkészítéső idő: 60 perc
Főzési idő: 30 perc
Teljes Idő: 1 óra 30 perc
Adag
4
Leírás
Egy kiadósabb leves után, kiváló második fogás.
Hozzávalók
5
db
Burgonya
250
gr
Liszt
(ez nagyon krumpli függő)
1
db
Tojás
Ízlés
szerint
Só
Ízlés
szerint
Szilvalekvár;
Ízlés
szerint
Baracklekvár
200
gr
Zsemlemorzsa
1
ek
Kristálycukor
10
gr
Vaj
Utasítások
A krumplit megfőzzük héjában és amikor kihűlt meghámozzuk, a lisztel és tojással összegyúrjuk, kinyújtjuk és csíkokra vágjuk
A zsemlemorzsát kevés vajon egy csipet sóval és a kristálycukorral megpirítjuk.
Kézzel nudlikat formázunk belőlük és lobogó, enyhén sós vízben megfőzzük.
Ha megfőtt, lecsepegtetjük (Figyelem! Nem hűtjük és nem öblítjük)
majd a még forró nudlikat a zsemlemorzsában megforgatjuk és melegen tartjuk
Ha mind kész, forrón lekvárral és porcukorral tálaljuk.
Kulcsszavak:
Édesség
Olvasd online
https://kalozkonyha.hu/recipe/edes-nudli/