Include in Print View:
Címsor
Recept tartalma
Info
Leírás
Képek
Hozzávalók
Utasítások
Étkezés
Megjegyzések
Megosztás közösségi oldalon
Szerző bemutatkozás
Megköszönő megjegyzés
Nyomtatás
Increase Text
Decrease Text
Édes nudli
Egy kiadósabb leves után, kiváló második fogás.
Elkészítéső idő
60 perc
Főzési idő
30 perc
Teljes Idő
1 óra 30 perc
Kategóriák:
Édesség
Adag:
4
Leírás
Egy kiadósabb leves után, kiváló második fogás.
Hozzávalók
5
db
Burgonya
250
gr
Liszt
(ez nagyon krumpli függő)
1
db
Tojás
Ízlés
szerint
Só
Ízlés
szerint
Szilvalekvár;
Ízlés
szerint
Baracklekvár
200
gr
Zsemlemorzsa
1
ek
Kristálycukor
10
gr
Vaj
Utasítások
1
A krumplit megfőzzük héjában és amikor kihűlt meghámozzuk, a lisztel és tojással összegyúrjuk, kinyújtjuk és csíkokra vágjuk
2
A zsemlemorzsát kevés vajon egy csipet sóval és a kristálycukorral megpirítjuk.
3
Kézzel nudlikat formázunk belőlük és lobogó, enyhén sós vízben megfőzzük.
4
Ha megfőtt, lecsepegtetjük (Figyelem! Nem hűtjük és nem öblítjük)
5
majd a még forró nudlikat a zsemlemorzsában megforgatjuk és melegen tartjuk
6
Ha mind kész, forrón lekvárral és porcukorral tálaljuk.
Kulcsszavak:
Édesség