Opciók nyomtatása
Címsor
Recipe Content
Info
Leírás
Képek
Hozzávalók
Utasítások
Étkezés
Megjegyzések
Megosztás közösségi oldalon
Szerző bemutatkozás
Megköszönő megjegyzés
Nyomtatás
Édes nudli
Egy kiadósabb leves után, kiváló második fogás.
Kategóriák
Édesség
Idő
Elkészítéső idő: 60 60 mins
Főzési idő: 30 30 mins
Teljes Idő: 1 óra 30 perc
Adag
4
Leírás
Egy kiadósabb leves után, kiváló második fogás.
Hozzávalók
5
darab
Burgonya
250
Liszt
(ez nagyon krumpli függő)
1
darab
Tojás
Ízlés
szerint
Só
Ízlés
szerint
Szilvalekvár;
Ízlés
szerint
Baracklekvár
200
Zsemlemorzsa
1
evőkanál
Kristálycukor
10
Vaj
Utasítások
A krumplit megfőzzük héjában és amikor kihűlt meghámozzuk, a lisztel és tojással összegyúrjuk, kinyújtjuk és csíkokra vágjuk
A zsemlemorzsát kevés vajon egy csipet sóval és a kristálycukorral megpirítjuk.
Kézzel nudlikat formázunk belőlük és lobogó, enyhén sós vízben megfőzzük.
Ha megfőtt, lecsepegtetjük (Figyelem! Nem hűtjük és nem öblítjük)
majd a még forró nudlikat a zsemlemorzsában megforgatjuk és melegen tartjuk
Ha mind kész, forrón lekvárral és porcukorral tálaljuk.
Kulcsszavak:
Édesség