Opciók nyomtatása

Édes nudli

Egy kiadósabb leves után, kiváló második fogás.
Kategóriák
Idő
Elkészítéső idő: 60 60 mins Főzési idő: 30 30 mins Teljes Idő: 1 óra 30 perc
Adag 4
Leírás
Egy kiadósabb leves után, kiváló második fogás.
Hozzávalók
  • 5 darab Burgonya
  • 250 Liszt (ez nagyon krumpli függő)
  • 1 darab Tojás
  • Ízlés szerint
  • Ízlés szerint Szilvalekvár;
  • Ízlés szerint Baracklekvár
  • 200 Zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál Kristálycukor
  • 10 Vaj
Utasítások
  1. A krumplit megfőzzük héjában és amikor kihűlt meghámozzuk, a lisztel és tojással összegyúrjuk, kinyújtjuk és csíkokra vágjuk
  2. A zsemlemorzsát kevés vajon egy csipet sóval és a kristálycukorral megpirítjuk.
  3. Kézzel nudlikat formázunk belőlük és lobogó, enyhén sós vízben megfőzzük.
  4. Ha megfőtt, lecsepegtetjük (Figyelem! Nem hűtjük és nem öblítjük)
  5. majd a még forró nudlikat a zsemlemorzsában megforgatjuk és melegen tartjuk
  6. Ha mind kész, forrón lekvárral és porcukorral tálaljuk.
Kulcsszavak: Édesség