Elkészítéső idő: 5 percFőzési idő: 25 percTeljes Idő: 30 perc
Adag6
Leírás
A tipikus, gyors "piros" leves.
Hozzávalók
500ml Paradicsomlé
200ml Húsleves vagy alaplé (esetleg leveskocka)
50-70gramm Vaj vagy margarin
3-4Ek. Liszt (mennyire akarjuk sűsűre)
Ízlésszerint Só, cukor
4-5szár Zellerzöld
1fej Vöröshagyma
150gramm betűtészta
Utasítások
Megolvasztjuk a vajat,
majd hozzáadjuk a lisztet (ha sűrűbbre szeretjük többet ha hígabbra akkor kevesebbet).
Kicsit pirítjuk, majd felöntjük paradicsomlével és az alaplével (csináljuk fokozatosan, hogy jól elkeveredjen benne a rántás) és beletesszük a zellert és a hagymát.
Lassan forraljuk kb 15-20 percig, sózzuk, cukrozzuk, majd melegen tartjuk.