Opciók nyomtatása

Kakaós tekercs

Kategóriák
Hozzávalók
    Piskóta "tészta"
  • 5 darab Tojás
  • 5 evőkanál Kakaópor (Holland)
  • 15 gramm Sütőpor
  • 6 evőkanál Eritrit (aki édesebben szereti az tehet bele többet)
  • Töltelékhez
  • 250 gramm Túró (félzsíros)
  • 1/2 darab Citrom reszelt héjja
  • 3 evőkanál Eritrit
  • 2 evőkanál Tejföl (20%-os)
  • Ízlés szerint natúr gyömölcs (vegyes bogyós gyümölcsöt használtunk)
  • 5 gramm Zselatin
Elkészítés
  1. A tojásokat habosra verjük robotgéppel
  2. Hozzádajuk a kakaóport, az édesítőszert és a sütőport, majd az egészet összekeverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe (ez egy 350mmX250mm-es tepsibe való mennyiség) öntötjük és kb. 15-20 perc alatt 180 fokon megsütjük. (15 perc után érdemes tűpróbát csinálni)
  4. Eközben a tölteléket előkészítjük, a hozzávalókat -a zselatin kivételével- összekeverjük. A zselatinport vízben feloldjuk és ezt is hozzáadjuk a töltelékhez.
  5. Amikor a tészta megsült, akkor a tepsiből egy másik sütőpapírra borítjuk a tészát. Ekkor mindkét oldalán sütőpapír lesz. Így hagyjuk langyosra hűlni, majd levesszük tetejéről a sütőpapírt és rákenjük a tölteléket. Az alatta lévő sütőpapír segítségével finom feltekerjük a "piskótánkat". A sütőpapírba tekert "piskótát" legalább egy órára hűtőbe tesszük.
  6. Egy óra után szeletelhetjük.