Opciók nyomtatása

Káposztás csirkecomb

Ezt a receptet olvastuk valahol a neten, majd némi módosítással a lent leírtak szerint kipróbáltuk.
Kategóriák
Idő
Elkészítéső idő: 25 min Főzési idő: 60 min Teljes Idő: 1 óra 25 perc
Adag 3
Leírás
Ezt a receptet olvastuk valahol a neten, majd némi módosítással a lent leírtak szerint kipróbáltuk.
Hozzávalók
  • 3 darab Egész csirkecomb
  • 600 Fejes káposzta (fehér)
  • 1 darab Vöröshagyma
  • 150 Füstölt szalonna
  • 150 Füstölt sonka vagy tarja
  • 3-4 Kakukkfű
  • 2 evőkanál Mustár
  • 3 evőkanál Méz
  • 80 milliliter 5%-os Almaecet
  • 300 milliliter Húsleves vagy alaplé
  • 2-3 evőkanál Zsír
Utasítások
  1. A csirkecombokat kettévágjuk (alsó, felső), sózzuk, borsozzuk és nagy lángon a zsíron lepirítjuk (célszerű a bőrös oldalán kezdeni) és félretesszük
  2. Ugyanebben a serpenyőbe dobjuk az szalonnát, kisitjük a zsírját, aztán hozzáadjuk a tarját és azt is kicsit pirítjuk,
  3. majd hozzáadjuk a káposztát és és a többi összetevőt, kicsit pároljuk együtt, de ressre hagyjuk. (Ez alatt bemelegítjük 180-200 fokra a sütőt)
  4. Aztán jénaiba tesszük, belehelyezzük a csirkecombokat (bőrös oldallal felfelé) és 40-45 percig sütjük
  5. Azonnal, forrón tálalom. Köretnek esetleg krumpligombócot vagy dödöllét tudok elképzelni mellé, de egy szelet kenyérrel is remek volt.
Kulcsszavak: Szárnyas