Include in Print View:
Címsor
Recept tartalma
Info
Leírás
Képek
Hozzávalók
Utasítások
Étkezés
Megjegyzések
Megosztás közösségi oldalon
Szerző bemutatkozás
Megköszönő megjegyzés
Nyomtatás
Increase Text
Decrease Text
Káposztás csirkecomb
Ezt a receptet olvastuk valahol a neten, majd némi módosítással a lent leírtak szerint kipróbáltuk.
Elkészítéső idő
25 perc
Főzési idő
60 perc
Teljes Idő
1 óra 25 perc
Kategóriák:
Szárnyas
Adag:
3
Leírás
Ezt a receptet olvastuk valahol a neten, majd némi módosítással a lent leírtak szerint kipróbáltuk.
Hozzávalók
3
db
Egész csirkecomb
600
gr
Fejes káposzta
(fehér)
1
db
Vöröshagyma
150
gr
Füstölt szalonna
150
gr
Füstölt sonka vagy tarja
3-4
szál
Kakukkfű
2
ek
Mustár
3
ek
Méz
80
ml
5%-os Almaecet
300
ml
Húsleves vagy alaplé
2-3
ek
Zsír
Utasítások
1
A csirkecombokat kettévágjuk (alsó, felső), sózzuk, borsozzuk és nagy lángon a zsíron lepirítjuk (célszerű a bőrös oldalán kezdeni) és félretesszük
2
Ugyanebben a serpenyőbe dobjuk az szalonnát, kisitjük a zsírját, aztán hozzáadjuk a tarját és azt is kicsit pirítjuk,
3
majd hozzáadjuk a káposztát és és a többi összetevőt, kicsit pároljuk együtt, de ressre hagyjuk. (Ez alatt bemelegítjük 180-200 fokra a sütőt)
4
Aztán jénaiba tesszük, belehelyezzük a csirkecombokat (bőrös oldallal felfelé) és 40-45 percig sütjük
5
Azonnal, forrón tálalom. Köretnek esetleg krumpligombócot vagy dödöllét tudok elképzelni mellé, de egy szelet kenyérrel is remek volt.
Kulcsszavak:
Szárnyas