Elkészítéső idő: 25 percFőzési idő: 40 percTeljes Idő: 1 óra 5 perc
Adag4
Leírás
Karalábéfőzelék à la Kalózkonyha
Hozzávalók
Karalábéfőzelék
3darab Karalábé
1fej Vöröshagyma
1csomag Petrezselyemzöld
1ek Liszt
0.2liter Tejföl
7gramm Só
500gramm Darálthús (sertés)
Japán tócsi
1/8fej Kelkáposzta (kiváló a maradék)
1/2darab Zeller gumó
1darab Petrezselyem gyökér
1/8fej Káposzta
2darab Sárgarépa
2fej Vöröshagyma
100gramm Liszt
2darab Tojás
1csomag Petrezselyemzöld
Ízlésszerint Só
Utasítások
A fejhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és a felét kevés vajon (vagy margarinon) megdinszteljük. Eközben a karalábékat megpucoljuk, felkockázzuk és a hagymához adjuk.
Felöntjük alaplével (vagy víz + leveskocka és/vagy só - én fagyasztott alaplével csináltam) lassan főzni kezdjuk.
A hagyma másik felét a darálthússal, apróra vágott petrezselyemmel, sóval és egy tojással összedolgozom, majd gombócozom és a lobogó lébe rakom.
Lassan készre főzöm (sok nem kell neki, ha a karalábé puha, a gombóc átfőtt, készen van)
Simára keverem a lisztet a tejföllel és hozzákeverem a maradék petrezselymet is.
A forró levesből apránként merek hozzá és keverem (hőkiegyenlítés).
Majd visszaöntöm az egészet a lábosba és jól kiforralom és ezzel a főzelék kész is van. Melegen tartom.
A zöldségeket (amelyiket lehet) hasábokra vágom, összekeverem.
Hozzáadom a lisztet, a sót, a tojást, egy kis keményítőt (elhagyható, de ettől ropogós lesz a "tészta") és egy kevés vizet (a kezdőbbek keverjenek egy sűrű palacsintatésztát és egyszerűen keverjék össze a zöldségekkel!)