A fejhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és a felét kevés vajon (vagy margarinon) megdinszteljük. Eközben a karalábékat megpucoljuk, felkockázzuk és a hagymához adjuk.
Felöntjük alaplével (vagy víz + leveskocka és/vagy só - én fagyasztott alaplével csináltam) lassan főzni kezdjuk.
2
A hagyma másik felét a darálthússal, apróra vágott petrezselyemmel, sóval és egy tojással összedolgozom, majd gombócozom és a lobogó lébe rakom.
3
Lassan készre főzöm (sok nem kell neki, ha a karalábé puha, a gombóc átfőtt, készen van)
4
Simára keverem a lisztet a tejföllel és hozzákeverem a maradék petrezselymet is.
5
A forró levesből apránként merek hozzá és keverem (hőkiegyenlítés).
6
Majd visszaöntöm az egészet a lábosba és jól kiforralom és ezzel a főzelék kész is van. Melegen tartom.
7
A zöldségeket (amelyiket lehet) hasábokra vágom, összekeverem.
8
Hozzáadom a lisztet, a sót, a tojást, egy kis keményítőt (elhagyható, de ettől ropogós lesz a "tészta") és egy kevés vizet (a kezdőbbek keverjenek egy sűrű palacsintatésztát és egyszerűen keverjék össze a zöldségekkel!)