Opciók nyomtatása

Karalábéfőzelék “japán” tócsival

Karalábéfőzelék à la Kalózkonyha
Kategóriák
Idő
Elkészítéső idő: 25 25 mins Főzési idő: 40 40 mins Teljes Idő: 1 óra 5 perc
Adag 4
Leírás
Karalábéfőzelék à la Kalózkonyha
Hozzávalók
    Karalábéfőzelék
  • 3 Karalábé
  • 1 fej Vöröshagyma
  • 1 Petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál Liszt
  • 0.2 Tejföl
  • 7
  • 500 Darálthús (sertés)
  • Japán tócsi
  • 1/8 fej Kelkáposzta (kiváló a maradék)
  • 1/2 Zeller gumó
  • 1 Petrezselyem gyökér
  • 1/8 fej Káposzta
  • 2 Sárgarépa
  • 2 fej Vöröshagyma
  • 100 Liszt
  • 2 Tojás
  • 1 Petrezselyemzöld
  • Ízlés szerint
Utasítások
  1. A fejhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és a felét kevés vajon (vagy margarinon) megdinszteljük. Eközben a karalábékat megpucoljuk, felkockázzuk és a hagymához adjuk. Felöntjük alaplével (vagy víz + leveskocka és/vagy só - én fagyasztott alaplével csináltam) lassan főzni kezdjuk.
  2. A hagyma másik felét a darálthússal, apróra vágott petrezselyemmel, sóval és egy tojással összedolgozom, majd gombócozom és a lobogó lébe rakom.
  3. Lassan készre főzöm (sok nem kell neki, ha a karalábé puha, a gombóc átfőtt, készen van)
  4. Simára keverem a lisztet a tejföllel és hozzákeverem a maradék petrezselymet is.
  5. A forró levesből apránként merek hozzá és keverem (hőkiegyenlítés).
  6. Majd visszaöntöm az egészet a lábosba és jól kiforralom és ezzel a főzelék kész is van. Melegen tartom.
  7. A zöldségeket (amelyiket lehet) hasábokra vágom, összekeverem.
  8. Hozzáadom a lisztet, a sót, a tojást, egy kis keményítőt (elhagyható, de ettől ropogós lesz a "tészta") és egy kevés vizet (a kezdőbbek keverjenek egy sűrű palacsintatésztát és egyszerűen keverjék össze a zöldségekkel!)
  9. Forró olajban kisütöm
  10. Azonnal tálalom a főzelék mellé
Kulcsszavak: Főzelékek