Krumplikrémleves kolbászhabbal

pinit

Flancosnak tűnik, pedig csupa maradék…

Krumplikrémleves kolbászhabbal

Elkészítéső idő 25 min Főzési idő 20 min Teljes Idő 45 perc Adag: 4

Leírás

Flancosnak tűnik, pedig csupa maradék...

Hozzávalók

A habhoz

Krumplikrémleves

Utasítások

  1. Előző este megcsináljuk a habot, mert legalább 5-6 órát célszerű állni hagyni, tehát nagyobb darabokra vágom a szalámit és adok hozzá egy kis tejfölt (kb 100ml-t) és lepépesítem.

  2. Ha eléggé pépesnek ítélem, szitán áttöröm (a nagyobb darabok eltömítenék a habszifont)

  3. Aztán hozzáadom a maradék tejfölt, kóstolom, ízesítem és mehet a szifonba, bele a patron majd pihenhet is a hűtőben.

  4. A hagymát apróra vágom, zsíron megdinsztelem.

  5. Hozzádobom a krumplit, sózom, borsozom, mehet bele egy kis szerecsendió és babérlevél is

  6. Felöntjük az alaplé 2/3 részével és puhára főzzük

  7. Ha puha, leturmixoljuk, majd felöntjük a maradék alaplével

  8. és a tejszínnel beállítjuk a kívánt sűrűséget.

  9. Forrón tálaljuk és a tetejére nyomjuk a habot.

Kulcsszavak: Le

Elkészítetted ezt a receptet?

Kategória
Receptkártya készítője Delicious Recipes