pinit

Flancosnak tűnik, pedig csupa maradék…

Krumplikrémleves kolbászhabbal

Elkészítéső idő 25 mins Főzési idő 20 mins Teljes Idő 45 perc
Adag: 4

Leírás

Flancosnak tűnik, pedig csupa maradék...

Hozzávalók

A habhoz

Krumplikrémleves

Utasítások

  1. Előző este megcsináljuk a habot, mert legalább 5-6 órát célszerű állni hagyni, tehát nagyobb darabokra vágom a szalámit és adok hozzá egy kis tejfölt (kb 100ml-t) és lepépesítem.
  2. Ha eléggé pépesnek ítélem, szitán áttöröm (a nagyobb darabok eltömítenék a habszifont)
  3. Aztán hozzáadom a maradék tejfölt, kóstolom, ízesítem és mehet a szifonba, bele a patron majd pihenhet is a hűtőben.
  4. A hagymát apróra vágom, zsíron megdinsztelem.
  5. Hozzádobom a krumplit, sózom, borsozom, mehet bele egy kis szerecsendió és babérlevél is
  6. Felöntjük az alaplé 2/3 részével és puhára főzzük
  7. Ha puha, leturmixoljuk, majd felöntjük a maradék alaplével
  8. és a tejszínnel beállítjuk a kívánt sűrűséget.
  9. Forrón tálaljuk és a tetejére nyomjuk a habot.
Kulcsszavak: Le
Kategória