Opciók nyomtatása

Savanyúság

Télen, nyáron a sült kolbász, sült szalonna, sült hús elengedhetetlen kelléke
Főzési eljárás
Kategóriák
Idő
Elkészítéső idő: 30 30 mins Főzési idő: 30 30 mins Teljes Idő: 1 óra
Adag 15
Leírás
Télen, nyáron a sült kolbász, sült szalonna, sült hús elengedhetetlen kelléke
Hozzávalók
  • 4.5 liter víz
  • 0.5 liter 10%-os Ecet
  • 130
  • 600 Kristálycukor
  • 15 Szalicil
  • 3 kiskanál Szódabikarbóna
  • Tetszóleges Savanyítani való
Utasítások
  1. A vizet, ecetet, sót cukrot összekeverjük. A szalicilt én kikeverem (mintha lisztet kevernék ki) ezzel a egyveleggel. Nehezen oldódik. Ha sikerült jól elkevernem, hozzáöntöm. Elkeverem, mehet bele a szódabikarbóna (kanalanként adjuk hozzá, mert erősen pezsegni fog!) Az előkészített savanyítani valókat üvegekbe rakom. Amelyiket kell, fűszerezem (pl. Gyöngyhagyma, Almapaprika, Cseresznye paprika, stb. - 10 szem mustármag + 3-5 szem bors) és felöntöm ezzel a lével. Lezárom és elteszem.
Kulcsszavak: Befőzés