Elkészítéső idő: 30 percFőzési idő: 60 percTeljes Idő: 1 óra 30 perc
Adag8
Leírás
NDK-ás nosztalgia
Hozzávalók
200-250gr Savanyú káposzta
1szál Kolbász
100gr Füstölt szalonna
1db Virsli
100gr Füstölt tarja
100gr Sertéshús ((most karaj volt))
1db Vöröshagyma
2-3db Paradicsom (szottyatt maradék a hűtőből)
1-2db Paprika (szottyatt maradék a hűtőből)
1db Erőspaprika (szottyatt maradék a hűtőből)
2ek Pritamin ((saját készítés))
150ml Paradicsomlé ((saját készítés))
1.3l Húsleves vagy alaplé
2db Sárgarépa
1db Zeller ((kisebb))
1/2db Citrom
2db Savanyú uborka
2db Babérlevél
1tk Durvára őrölt bors
Utasítások
A szalonnát kockázzuk és megpirítjuk
Hozzáadjuk a hagymát
majd a kockázott húst és összepirítjuk
Közben összevágjuk a többi hozzávalót
A káposztát átvágjuk és belekeverjük a "szottyadt" maradékokkal :)
Majd a zeller és a répa...egy kevés alaplével
aztán ha összerottyant bele a paradicsomlé
és végül minden
Felengedjük a maradék alaplével és lassan összefőzzük. Az utolsó percekben karikázunk bele citromot és megpróbáljuk legalább egy napra eltenni :) Másnap sokkal finomabb.