Opciók nyomtatása

Szoljanka leves

NDK-ás nosztalgia
Kategóriák ,
Idő
Elkészítéső idő: 30 30 mins Főzési idő: 60 60 mins Teljes Idő: 1 óra 30 perc
Adag 8
Leírás
NDK-ás nosztalgia
Hozzávalók
  • 200-250 Savanyú káposzta
  • 1 Kolbász
  • 100 Füstölt szalonna
  • 1 darab Virsli
  • 100 Füstölt tarja
  • 100 Sertéshús ((most karaj volt))
  • 1 darab Vöröshagyma
  • 2-3 darab Paradicsom (szottyatt maradék a hűtőből)
  • 1-2 darab Paprika (szottyatt maradék a hűtőből)
  • 1 darab Erőspaprika (szottyatt maradék a hűtőből)
  • 2 evőkanál Pritamin ((saját készítés))
  • 150 milliliter Paradicsomlé ((saját készítés))
  • 1.3 liter Húsleves vagy alaplé
  • 2 darab Sárgarépa
  • 1 darab Zeller ((kisebb))
  • 1/2 darab Citrom
  • 2 darab Savanyú uborka
  • 2 darab Babérlevél
  • 1 teáskanál Durvára őrölt bors
Utasítások
  1. A szalonnát kockázzuk és megpirítjuk
  2. Hozzáadjuk a hagymát
  3. majd a kockázott húst és összepirítjuk
  4. Közben összevágjuk a többi hozzávalót
  5. A káposztát átvágjuk és belekeverjük a "szottyadt" maradékokkal :)
  6. Majd a zeller és a répa...egy kevés alaplével
  7. aztán ha összerottyant bele a paradicsomlé
  8. és végül minden
  9. Felengedjük a maradék alaplével és lassan összefőzzük. Az utolsó percekben karikázunk bele citromot és megpróbáljuk legalább egy napra eltenni :) Másnap sokkal finomabb.
  10. Fekete kenyérrel és tejföllel tálaljuk
Kulcsszavak: Egytálétel, Leves