Ha már vasárnap, akkor gondoljuk újra a sült húst! 😉

Szűzérme zöldbors mártással, krokettel, erdei vegyes gombával és szilvahabbal
Leírás
Ha már vasárnap, akkor gondoljuk újra a sült húst! ;)Hozzávalók
A kroketthez (használd a nudli alapot) de azért leírom:
Erdei vegyes gomba
A húshoz
A zöldbors mártáshoz
A szilvahabhoz
Utasítások
-
Lehetőleg előző nap: a húslevesben feloldunk zselatint és kiforraljuk vele.
-
majd szilva szósszal (a recept még nincs fent a lapon, de kb ennyi: szilva felfőzve, kevés sóval, mézzel, curryvel, fahéjjal, chillivel, vörösborral, gyömbérrel, balzsamecettel - majd ez leturmixolva - tartósítás dunszttal) összekeverjük. Ha kihűlt, beleöntjük a habszifonba, belecsavarunk egy patront, majd éjjelre a hűtőbe tesszük. (Sajnos nekem nem maradt, így csak az fő fotón látható, hogyan is nézett ki - nekem csak a szifonból kikapart maradt :) )
-
Ennek a krokettnek az elkészítése gyakorlatilag megegyezik a nudliéval csak ezt nem főzzük, hanem kicsi pihentetés után nedves kézzel kroketteket formázunk majd zsemlemorzsába forgatjuk
-
A gombát a vajon kicsit lepirítom (ha fagyasztott, akkor csak kiolvasztom)
-
Sózom, felöntöm a húslevessel
-
és lassan elforralom róla a levet, hogy sűrű legyen
-
A zöld borsot mozsárban kicsit megtöröm
-
Kevés vajon kipattogtatom (lehet szárazon is, ekkor utána add hozzá a zsiradékot), majd liszttel leszórom
-
A húslevessel és a tejszínnel felöntöm.
-
A szűzpecsenyét vastagabb szeletekre vágom, kézzel megütögetem (tilos klopfolni!), lesózom, lisztbe megforgatom és megsütöm kevés zsíron (ízlés kérdése, de "rózsára" sütve az igazi)
-
Bő zsírban a koreketteket kisütöm
-
Aztán minden igyekszünk melegen tartani és gyorsan tálalni :)