Opciók nyomtatása

Szűzérme zöldbors mártással, krokettel, erdei vegyes gombával és szilvahabbal

Ha már vasárnap, akkor gondoljuk újra a sült húst! ;)
Főzési eljárás ,
Nemzeti konyha
Kategóriák , ,
Idő
Elkészítéső idő: 60 perc Főzési idő: 120 perc Teljes Idő: 3 óra
Adag 5
Leírás
Ha már vasárnap, akkor gondoljuk újra a sült húst! ;)
Hozzávalók
    A kroketthez (használd a nudli alapot) de azért leírom:
  • 5 db Burgonya
  • 1 db Tojás
  • 250 gr Liszt (ez nagyon krumpli függő)
  • Ízlés szerint
  • Erdei vegyes gomba
  • 200 gr Erdei vegyes gomba
  • 10 gr Vaj
  • 100 ml Húsleves vagy alaplé
  • A húshoz
  • 1 kg Szűzpecsenye
  • 2 ek Sertészsír
  • 3 ek Liszt
  • Ízlés szerint
  • A zöldbors mártáshoz
  • 10 gr Zöldbors
  • 1 kk Vaj
  • 1 tk Mustár
  • 100 ml Főzőtejszín
  • 100 ml Húsleves vagy alaplé
  • 1 ek Liszt
  • Ízlés szerint
  • A szilvahabhoz
  • 150 ml Szilvaszósz (Saját készítésű)
  • 300 ml Húsleves vagy alaplé
  • 2 tk Zseltain
  • Ízlés szerint
Utasítások
  1. Lehetőleg előző nap: a húslevesben feloldunk zselatint és kiforraljuk vele.
  2. majd szilva szósszal (a recept még nincs fent a lapon, de kb ennyi: szilva felfőzve, kevés sóval, mézzel, curryvel, fahéjjal, chillivel, vörösborral, gyömbérrel, balzsamecettel - majd ez leturmixolva - tartósítás dunszttal) összekeverjük. Ha kihűlt, beleöntjük a habszifonba, belecsavarunk egy patront, majd éjjelre a hűtőbe tesszük. (Sajnos nekem nem maradt, így csak az fő fotón látható, hogyan is nézett ki - nekem csak a szifonból kikapart maradt :) )
  3. Ennek a krokettnek az elkészítése gyakorlatilag megegyezik a nudliéval csak ezt nem főzzük, hanem kicsi pihentetés után nedves kézzel kroketteket formázunk majd zsemlemorzsába forgatjuk
  4. A gombát a vajon kicsit lepirítom (ha fagyasztott, akkor csak kiolvasztom)
  5. Sózom, felöntöm a húslevessel
  6. és lassan elforralom róla a levet, hogy sűrű legyen
  7. A zöld borsot mozsárban kicsit megtöröm
  8. Kevés vajon kipattogtatom (lehet szárazon is, ekkor utána add hozzá a zsiradékot), majd liszttel leszórom
  9. A húslevessel és a tejszínnel felöntöm.
  10. A szűzpecsenyét vastagabb szeletekre vágom, kézzel megütögetem (tilos klopfolni!), lesózom, lisztbe megforgatom és megsütöm kevés zsíron (ízlés kérdése, de "rózsára" sütve az igazi)
  11. Bő zsírban a koreketteket kisütöm
  12. Aztán minden igyekszünk melegen tartani és gyorsan tálalni :)