Elkészítéső idő: 60 percFőzési idő: 120 percTeljes Idő: 3 óra
Adag5
Leírás
Ha már vasárnap, akkor gondoljuk újra a sült húst! ;)
Hozzávalók
A kroketthez (használd a nudli alapot) de azért leírom:
5db Burgonya
1db Tojás
250gr Liszt (ez nagyon krumpli függő)
Ízlésszerint Só
Erdei vegyes gomba
200gr Erdei vegyes gomba
10gr Vaj
100ml Húsleves vagy alaplé
A húshoz
1kg Szűzpecsenye
2ek Sertészsír
3ek Liszt
Ízlésszerint Só
A zöldbors mártáshoz
10gr Zöldbors
1kk Vaj
1tk Mustár
100ml Főzőtejszín
100ml Húsleves vagy alaplé
1ek Liszt
Ízlésszerint Só
A szilvahabhoz
150ml Szilvaszósz (Saját készítésű)
300ml Húsleves vagy alaplé
2tk Zseltain
Ízlésszerint Só
Utasítások
Lehetőleg előző nap: a húslevesben feloldunk zselatint és kiforraljuk vele.
majd szilva szósszal
(a recept még nincs fent a lapon, de kb ennyi:
szilva felfőzve, kevés sóval, mézzel, curryvel, fahéjjal, chillivel, vörösborral, gyömbérrel, balzsamecettel - majd ez leturmixolva - tartósítás dunszttal) összekeverjük. Ha kihűlt, beleöntjük a habszifonba, belecsavarunk egy patront, majd éjjelre a hűtőbe tesszük. (Sajnos nekem nem maradt, így csak az fő fotón látható, hogyan is nézett ki - nekem csak a szifonból kikapart maradt :) )
Ennek a krokettnek az elkészítése gyakorlatilag megegyezik a nudliéval csak ezt nem főzzük, hanem kicsi pihentetés után nedves kézzel kroketteket formázunk majd zsemlemorzsába forgatjuk
A gombát a vajon kicsit lepirítom (ha fagyasztott, akkor csak kiolvasztom)
Sózom, felöntöm a húslevessel
és lassan elforralom róla a levet, hogy sűrű legyen
A zöld borsot mozsárban kicsit megtöröm
Kevés vajon kipattogtatom (lehet szárazon is, ekkor utána add hozzá a zsiradékot), majd liszttel leszórom
A húslevessel és a tejszínnel felöntöm.
A szűzpecsenyét vastagabb szeletekre vágom, kézzel megütögetem (tilos klopfolni!), lesózom, lisztbe megforgatom és megsütöm kevés zsíron (ízlés kérdése, de "rózsára" sütve az igazi)
Bő zsírban a koreketteket kisütöm
Aztán minden igyekszünk melegen tartani és gyorsan tálalni :)