Túrós csusza – újragondolva

pinit

Hozzávalók

A "tésztához"

Az "öntethez"

Elkészítés

  1. Reszeld le a sajtot
  2. A tojásokkal botmixerrel pépesítsd!
  3. Ízlésnek és felhasználásnak megfelelő vastagságban kend rá a sütőpapírra, majd 15 percre tedd 180 fokos előremelegített sütőbe!
  4. Ha kész vedd ki!
  5. Hagyd hűlni pár percet!
  6. Kockázd fel!
  7. Keverd össze a túrót 2-3 evőkanál tejföllel és a kisült szalonnakockák 2/3-ad részét, majd ezt keverd össze a "tésztával"-
  8. Tedd a tetejére a másik 2-3 evőkanál tejfölt!
  9. Öntsd rá a maradék szalonnát a zsírjával együtt a tetejére és süsd 200 fokon 20 percet!
  10. Ha kivetted várj vele egy-két percet!
  11. ...és tálald! Jó étvágyat!
Táplálkozási adatok

Mennyiség adagonként
Kalóriák 575
% Napi érték*
Összes szénhidrát 4g2%
Cukrok 4g
Fehérje 40g80%

* A százalékos Napi Érték a 2000 kalóriás étrenden alapulnak. A napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet, a kalóriaigénytől függően.