Elkészítéső idő10 percFőzési idő30 percTeljes Idő40 perc
Adag:
4
Hozzávalók
A leveshez
A galuskához
Utasítások
A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát apróra vágjuk
Kevés zsiradékon a hagymát megfonnyasztjuk és felkockázott zöldségeket rádobjuk.
Felengedjük az alaplével és főzzük.
Amíg fő, a lisztet a vajat és a sajtot villával összetörjük
Hozzáadjuk a tojásokat és azt is elkeverjük vele.
Közben a karfiolt is hozzáadjuk és főzzük még (a fagyasztott karfiolnak nem kell sok), majd ha a zöldségek is megpuhultak, kiskanállal beleszaggatjuk a galuskákat a lobogó levesbe.
Amíg fő, a tejfölt petrezselyemmel összekeverjük, majd hőkiegyenlítést végzünk (apránként merjük a forró levest a tejfölhöz és kikeverjük vele)