
Zöldségleves sajtos galuskával
Hozzávalók
A leveshez
A galuskához
Utasítások
-
A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát apróra vágjuk
-
Kevés zsiradékon a hagymát megfonnyasztjuk és felkockázott zöldségeket rádobjuk.
-
Felengedjük az alaplével és főzzük.
-
Amíg fő, a lisztet a vajat és a sajtot villával összetörjük
-
Hozzáadjuk a tojásokat és azt is elkeverjük vele.
-
Közben a karfiolt is hozzáadjuk és főzzük még (a fagyasztott karfiolnak nem kell sok), majd ha a zöldségek is megpuhultak, kiskanállal beleszaggatjuk a galuskákat a lobogó levesbe.
-
Amíg fő, a tejfölt petrezselyemmel összekeverjük, majd hőkiegyenlítést végzünk (apránként merjük a forró levest a tejfölhöz és kikeverjük vele)
-
Majd az egészet hozzáöntjük a leveshez.
-
Forrón lehet is tálalni