Zöldségleves sajtos galuskával

pinit
Elkészítéső idő 10 min Főzési idő 30 min Teljes Idő 40 perc Adag: 4

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Utasítások

  1. A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát apróra vágjuk

  2. Kevés zsiradékon a hagymát megfonnyasztjuk és felkockázott zöldségeket rádobjuk.

  3. Felengedjük az alaplével és főzzük.

  4. Amíg fő, a lisztet a vajat és a sajtot villával összetörjük

  5. Hozzáadjuk a tojásokat és azt is elkeverjük vele.

  6. Közben a karfiolt is hozzáadjuk és főzzük még (a fagyasztott karfiolnak nem kell sok), majd ha a zöldségek is megpuhultak, kiskanállal beleszaggatjuk a galuskákat a lobogó levesbe.

  7. Amíg fő, a tejfölt petrezselyemmel összekeverjük, majd hőkiegyenlítést végzünk (apránként merjük a forró levest a tejfölhöz és kikeverjük vele)

  8. Majd az egészet hozzáöntjük a leveshez.

  9. Forrón lehet is tálalni

Kulcsszavak: Leves

Elkészítetted ezt a receptet?

Kategória
Receptkártya készítője Delicious Recipes