pinit

A tipikus, gyors “piros” leves.

Elkészítéső idő 5 perc Főzési idő 25 perc Teljes Idő 30 perc
Adag: 6

Leírás

A tipikus, gyors "piros" leves.

Hozzávalók

Utasítások

  1. Megolvasztjuk a vajat,
  2. majd hozzáadjuk a lisztet (ha sűrűbbre szeretjük többet ha hígabbra akkor kevesebbet).
  3. Kicsit pirítjuk, majd felöntjük paradicsomlével és az alaplével (csináljuk fokozatosan, hogy jól elkeveredjen benne a rántás) és beletesszük a zellert és a hagymát.
  4. Lassan forraljuk kb 15-20 percig, sózzuk, cukrozzuk, majd melegen tartjuk.
  5. Kifőzzük a betűtésztát, leszűrjük
  6. és a levest rámerve tálaljuk.
Kulcsszavak: Egyszerű leves, Húsmentes, Leves