Zöldborsófőzelék, rántott párizsival és sült krumplival

pinit

A nyári klasszikus, kicsit “menzásan” készítve

Zöldborsófőzelék, rántott párizsival és sült krumplival

Elkészítéső idő 20 min Főzési idő 30 min Teljes Idő 50 perc Adag: 6

Leírás

A nyári klasszikus, kicsit "menzásan" készítve

Hozzávalók

A főzelékhez

A rántott párizsihoz

A sült krumplihoz

Utasítások

  1. Az alaplében feltesszük főni a borsót és a hagymát.

  2. Ha puha (közben sózzuk, cukrozzuk), világos rántást készítünk petrezselyemmel és fűszerpaprikával és

  3. berántjuk.

  4. Egy kevés tejfölt simára keverünk

  5. Hozzámerünk a forró főzelékből fokozatosan (hőkiegyenlítés),

  6. majd visszaöntjük a főzelékbe és

  7. gyorsan elkeverjük. Most már csak melegen tartjuk tálalásig.

  8. A krumplit megpucoljuk, amíg fő a borsó, majd felkockázzuk, kis olajjal összekeverjük, előre melegített sütőben (250C - nem légkeveréses) megsütjük, a végén sózzuk. (Kb. 20 perc)

  9. A párizsit ízlés szerinti vastagságra vágjuk,

  10. majd panírozzuk

  11. és kisütjük.

  12. Még forrón tálalunk mindent.

Kulcsszavak: Főzelékek

Elkészítetted ezt a receptet?

Kategória
Receptkártya készítője Delicious Recipes