pinit

A nyári klasszikus, kicsit “menzásan” készítve

Zöldborsófőzelék, rántott párizsival és sült krumplival

Elkészítéső idő 20 mins Főzési idő 30 mins Teljes Idő 50 perc
Adag: 6

Leírás

A nyári klasszikus, kicsit "menzásan" készítve

Hozzávalók

A főzelékhez

A rántott párizsihoz

A sült krumplihoz

Utasítások

  1. Az alaplében feltesszük főni a borsót és a hagymát.
  2. Ha puha (közben sózzuk, cukrozzuk), világos rántást készítünk petrezselyemmel és fűszerpaprikával és
  3. berántjuk.
  4. Egy kevés tejfölt simára keverünk
  5. Hozzámerünk a forró főzelékből fokozatosan (hőkiegyenlítés),
  6. majd visszaöntjük a főzelékbe és
  7. gyorsan elkeverjük. Most már csak melegen tartjuk tálalásig.
  8. A krumplit megpucoljuk, amíg fő a borsó, majd felkockázzuk, kis olajjal összekeverjük, előre melegített sütőben (250C - nem légkeveréses) megsütjük, a végén sózzuk. (Kb. 20 perc)
  9. A párizsit ízlés szerinti vastagságra vágjuk,
  10. majd panírozzuk
  11. és kisütjük.
  12. Még forrón tálalunk mindent.
Kulcsszavak: Főzelékek
Kategória