Gyorsan kellett összedobni, ezért nem volt időm grammozgatni…
Magyaros sertéskaraj, dödöllével
Leírás
Gyorsan kellett összedobni, ezért nem volt időm grammozgatni...Hozzávalók
Magyaros sertéskarajhoz
Dödölléhez
Utasítások
-
Előkészítjük a hozzávalókat
-
A szalonnát és a hagymát felvágjuk, a szalonnát zsíron megpirítjuk
-
majd a hagymát is hozzáadjuk és együtt pirítjuk.
-
Amíg pirul a szalonna és a hagyma, megpucoljuk és felkockázzuk a krumplit majd feltesszük annyi sós vízben főni, amennyi éppen ellepi.
-
Amikor megpirult a szalonna és a hagyma kiveszünk belőle annyit, amennyi a dödölléhez fog kelleni,
-
a többit elkeverjük pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk (egy kicsi kömény is mehet bele) és kevés vízzel felengedjük (nehogy megégjen a pirospaprika)
-
és mehet is bele a paprika és a paradicsom
-
Amíg lassú tűzön fő,
-
a kiklopfolt, sózott karajszeleteket
-
paprikás-borsos lisztben
-
megforgatjuk
-
és kevés zsíron hirtelen megpirítjuk.
-
A megpirult húst átszedjük a félig kész lecsós alapba
-
és nem hagyjuk a serpenyőbe a pörzsanyagot, hanem kis vízzel feloldva azt is beleöntjük
-
Amíg párolódnak a hússzeletek, a megfőtt krumplit levesszük a tűzről és összetörjük (kövezzetek meg, nekem jó volt a botmixer :) )
-
Amikor kész a "püré", mehet hozzá a liszt,
-
természetesen tűzön tartva az edényt, folyamatosan kevergetve, figyelve a megfelelő sűrűséget.
-
Amikor kicsit már hólyagos és az edény falától is elválik, a félretett hagymás szalonnás zsírba mártott kanállal
-
beleszaggatom a serpenyőbe.
-
Jénaiba szedem, amikor kész és melegen tartom
-
Amikor a karaj puha a meleg dödöllével, tejfölösen tálalom.