pinit

Gyorsan kellett összedobni, ezért nem volt időm grammozgatni…

Elkészítéső idő 30 mins Főzési idő 60 mins Teljes Idő 1 óra 30 perc
Adag: 6

Leírás

Gyorsan kellett összedobni, ezért nem volt időm grammozgatni...

Hozzávalók

Magyaros sertéskarajhoz

Dödölléhez

Utasítások

  1. Előkészítjük a hozzávalókat
  2. A szalonnát és a hagymát felvágjuk, a szalonnát zsíron megpirítjuk
  3. majd a hagymát is hozzáadjuk és együtt pirítjuk.
  4. Amíg pirul a szalonna és a hagyma, megpucoljuk és felkockázzuk a krumplit majd feltesszük annyi sós vízben főni, amennyi éppen ellepi.
  5. Amikor megpirult a szalonna és a hagyma kiveszünk belőle annyit, amennyi a dödölléhez fog kelleni,
  6. a többit elkeverjük pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk (egy kicsi kömény is mehet bele) és kevés vízzel felengedjük (nehogy megégjen a pirospaprika)
  7. és mehet is bele a paprika és a paradicsom
  8. Amíg lassú tűzön fő,
  9. a kiklopfolt, sózott karajszeleteket
  10. paprikás-borsos lisztben
  11. megforgatjuk
  12. és kevés zsíron hirtelen megpirítjuk.
  13. A megpirult húst átszedjük a félig kész lecsós alapba
  14. és nem hagyjuk a serpenyőbe a pörzsanyagot, hanem kis vízzel feloldva azt is beleöntjük
  15. Amíg párolódnak a hússzeletek, a megfőtt krumplit levesszük a tűzről és összetörjük (kövezzetek meg, nekem jó volt a botmixer :) )
  16. Amikor kész a "püré", mehet hozzá a liszt,
  17. természetesen tűzön tartva az edényt, folyamatosan kevergetve, figyelve a megfelelő sűrűséget.
  18. Amikor kicsit már hólyagos és az edény falától is elválik, a félretett hagymás szalonnás zsírba mártott kanállal
  19. beleszaggatom a serpenyőbe.
  20. Jénaiba szedem, amikor kész és melegen tartom
  21. Amikor a karaj puha a meleg dödöllével, tejfölösen tálalom.
Kulcsszavak: Húsos ételek, Krumplis ételek, Lecsó