Elkészítéső idő: 30 30 minsFőzési idő: 120 120 minsTeljes Idő: 2 óra 30 perc
Adag10
Hozzávalók
3kilogramm Paradicsom
3darab Vöröshagyma
2evőkanál Kapribogyó
15-20 Olívabogyó
3 Fokhagyma
ízlésszerint Só
2-3 Bazsalikum
2-3 Zellerzöld
2-3darab Erőspaprika
100milliliter Olívaolaj
Utasítások
A paradicsomokat forró vízbe mártjuk és a héját eltávolítjuk
A hagymát a paprikával és a fokhagymával megdinszteljük az olívaolajon
Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot és a bazsalikomot, zeller zöldet, kapribogyót, olvabogyót
Sűrűre főzzük lassú tűzön, majd botmixerrel pépestjük. Nem kell teljesen homogénre!
Sterilizált üvegekbe merjük (célszerű kisebb befőttes üvegeket használni - 300-400 millilitereseket), majd befőzőautomatában vagy tűzhelyen 80-90 fokos vízben, 90 perc sterilizálás és mehet a polcra.