A bárányhúst (jelenesetben, borda, comb, lábszár)
durvára vágott fokhagyma, rozmaring és egy citrom levével kikever olívaolajjal bedörzsöljük
és egy éjszakára (de minimum 2órára) állni hagyjuk.
220 fokos előremelegített sütőben 2 óra alatt lefedve puhára pároljuk. (mehet alá a páclé és némi fehérbor is) Időnként meglocsoljuk saját szaftjával
Kevés zsíron lisztet pirítunk és a hús szaftjával felöntjük. Ha kell alaplével hígítjuk, illetve mehet bele némi só, friss rozmaring és fehérbor.
Jól kiforraljuk.
A krumplit megmossuk és 2-4 felé vágjuk.
A négybe vágott hagymával és fokhagyma gerezdekkel, rozmaringgal, olívaolajjal sóval, borssal összekeverjük
beleöntjük a tepsibe, meglocsoljuk balzsamecettel és mehet a sütőbe 200-220 fokon.
Kb. 10-15 perc után óvatosan átforgatjuk, hogy mindenhol szép aranybarna legyen
Amikor kész, a bárányt én még feldobtam a faszénre (max egy-két perc, ki ne száradjon!)
és forrón tálaljuk.