Opciók nyomtatása

Báránysült balzsamecetes burgonyával és fehérboros mártással

Sült bárány kicsit újragondolva
Főzési eljárás ,
Nemzeti konyha
Idő
Elkészítéső idő: 120 perc Főzési idő: 120 perc Teljes Idő: 4 óra
Adag 8
Leírás
Sült bárány kicsit újragondolva
Hozzávalók
    A bárányhoz
  • 3-3.5 kg Csontos bárányhús
  • 300 ml Száraz fehérbor
  • Ízlés szerint Só, bors, rozmaring
  • 100 ml Olívaolaj
  • 2 db Citrom
  • 10 gerezd fokhagyma
  • A burgonyához
  • 2 kg Burgonya
  • Ízlés szerint Só, bors, rozmaring
  • 100 ml Olívaolaj
  • 50-70 ml Balzsamecet (bátrabbak tehetnek bele többet is)
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 2-3 fej Vöröshagyma
  • 2-3 fej Lilahagyma
Utasítások
  1. A bárányhúst (jelenesetben, borda, comb, lábszár)
  2. durvára vágott fokhagyma, rozmaring és egy citrom levével kikever olívaolajjal bedörzsöljük
  3. és egy éjszakára (de minimum 2órára) állni hagyjuk.
  4. 220 fokos előremelegített sütőben 2 óra alatt lefedve puhára pároljuk. (mehet alá a páclé és némi fehérbor is) Időnként meglocsoljuk saját szaftjával
  5. Kevés zsíron lisztet pirítunk és a hús szaftjával felöntjük. Ha kell alaplével hígítjuk, illetve mehet bele némi só, friss rozmaring és fehérbor.
  6. Jól kiforraljuk.
  7. A krumplit megmossuk és 2-4 felé vágjuk.
  8. A négybe vágott hagymával és fokhagyma gerezdekkel, rozmaringgal, olívaolajjal sóval, borssal összekeverjük
  9. beleöntjük a tepsibe, meglocsoljuk balzsamecettel és mehet a sütőbe 200-220 fokon.
  10. Kb. 10-15 perc után óvatosan átforgatjuk, hogy mindenhol szép aranybarna legyen
  11. Amikor kész, a bárányt én még feldobtam a faszénre (max egy-két perc, ki ne száradjon!)
  12. és forrón tálaljuk.
Kulcsszavak: Bárány, Főétel, Húsétel, Mártás, Rozmaring, Sült
Olvasd online https://kalozkonyha.hu/recipe/baranysult-balzsamecetes-burgonyaval-es-feherboros-martassal/