Opciók nyomtatása

Báránysült balzsamecetes burgonyával és fehérboros mártással

Sült bárány kicsit újragondolva
Főzési eljárás ,
Nemzeti konyha
Idő
Elkészítéső idő: 120 120 mins Főzési idő: 120 120 mins Teljes Idő: 4 óra
Adag 8
Leírás
Sült bárány kicsit újragondolva
Hozzávalók
    A bárányhoz
  • 3-3.5 kilogramm Csontos bárányhús
  • 300 milliliter Száraz fehérbor
  • Ízlés szerint Só, bors, rozmaring
  • 100 milliliter Olívaolaj
  • 2 darab Citrom
  • 10 fokhagyma
  • A burgonyához
  • 2 kilogramm Burgonya
  • Ízlés szerint Só, bors, rozmaring
  • 100 milliliter Olívaolaj
  • 50-70 milliliter Balzsamecet (bátrabbak tehetnek bele többet is)
  • 6-8 fokhagyma
  • 2-3 fej Vöröshagyma
  • 2-3 fej Lilahagyma
Utasítások
  1. A bárányhúst (jelenesetben, borda, comb, lábszár)
  2. durvára vágott fokhagyma, rozmaring és egy citrom levével kikever olívaolajjal bedörzsöljük
  3. és egy éjszakára (de minimum 2órára) állni hagyjuk.
  4. 220 fokos előremelegített sütőben 2 óra alatt lefedve puhára pároljuk. (mehet alá a páclé és némi fehérbor is) Időnként meglocsoljuk saját szaftjával
  5. Kevés zsíron lisztet pirítunk és a hús szaftjával felöntjük. Ha kell alaplével hígítjuk, illetve mehet bele némi só, friss rozmaring és fehérbor.
  6. Jól kiforraljuk.
  7. A krumplit megmossuk és 2-4 felé vágjuk.
  8. A négybe vágott hagymával és fokhagyma gerezdekkel, rozmaringgal, olívaolajjal sóval, borssal összekeverjük
  9. beleöntjük a tepsibe, meglocsoljuk balzsamecettel és mehet a sütőbe 200-220 fokon.
  10. Kb. 10-15 perc után óvatosan átforgatjuk, hogy mindenhol szép aranybarna legyen
  11. Amikor kész, a bárányt én még feldobtam a faszénre (max egy-két perc, ki ne száradjon!)
  12. és forrón tálaljuk.
Kulcsszavak: Bárány, Főétel, Húsétel, Mártás, Rozmaring, Sült