Include in Print View:
Címsor
Recept tartalma
Info
Leírás
Képek
Hozzávalók
Utasítások
Étkezés
Megjegyzések
Megosztás közösségi oldalon
Szerző bemutatkozás
Megköszönő megjegyzés
Nyomtatás
Increase Text
Decrease Text
Báránysült balzsamecetes burgonyával és fehérboros mártással
Sült bárány kicsit újragondolva
Elkészítéső idő
120 perc
Főzési idő
120 perc
Teljes Idő
4 óra
Főzési eljárás:
Párolás
,
Sütés
Nemzeti konyha:
Kalóz
Kategóriák:
Bárány
,
Főétel
,
Húsos étel
,
Mártás
,
Rozmaring
,
Sült
Adag:
8
Leírás
Sült bárány kicsit újragondolva
Hozzávalók
A bárányhoz
3-3.5
kg
Csontos bárányhús
300
ml
Száraz fehérbor
Ízlés
szerint
Só, bors, rozmaring
100
ml
Olívaolaj
2
db
Citrom
10
gerezd
fokhagyma
A burgonyához
2
kg
Burgonya
Ízlés
szerint
Só, bors, rozmaring
100
ml
Olívaolaj
50-70
ml
Balzsamecet
(bátrabbak tehetnek bele többet is)
6-8
gerezd
fokhagyma
2-3
fej
Vöröshagyma
2-3
fej
Lilahagyma
Utasítások
1
A bárányhúst (jelenesetben, borda, comb, lábszár)
2
durvára vágott fokhagyma, rozmaring és egy citrom levével kikever olívaolajjal bedörzsöljük
3
és egy éjszakára (de minimum 2órára) állni hagyjuk.
4
220 fokos előremelegített sütőben 2 óra alatt lefedve puhára pároljuk. (mehet alá a páclé és némi fehérbor is) Időnként meglocsoljuk saját szaftjával
5
Kevés zsíron lisztet pirítunk és a hús szaftjával felöntjük. Ha kell alaplével hígítjuk, illetve mehet bele némi só, friss rozmaring és fehérbor.
6
Jól kiforraljuk.
7
A krumplit megmossuk és 2-4 felé vágjuk.
8
A négybe vágott hagymával és fokhagyma gerezdekkel, rozmaringgal, olívaolajjal sóval, borssal összekeverjük
9
beleöntjük a tepsibe, meglocsoljuk balzsamecettel és mehet a sütőbe 200-220 fokon.
10
Kb. 10-15 perc után óvatosan átforgatjuk, hogy mindenhol szép aranybarna legyen
11
Amikor kész, a bárányt én még feldobtam a faszénre (max egy-két perc, ki ne száradjon!)
12
és forrón tálaljuk.
Kulcsszavak:
Bárány, Főétel, Húsétel, Mártás, Rozmaring, Sült