Báránysült balzsamecetes burgonyával és fehérboros mártással

pinit

Sült bárány kicsit újragondolva

Elkészítéső idő 120 min Főzési idő 120 min Teljes Idő 4 óra Adag: 8

Leírás

Sült bárány kicsit újragondolva

Hozzávalók

A bárányhoz

A burgonyához

Utasítások

  1. A bárányhúst (jelenesetben, borda, comb, lábszár)

  2. durvára vágott fokhagyma, rozmaring és egy citrom levével kikever olívaolajjal bedörzsöljük

  3. és egy éjszakára (de minimum 2órára) állni hagyjuk.

  4. 220 fokos előremelegített sütőben 2 óra alatt lefedve puhára pároljuk. (mehet alá a páclé és némi fehérbor is) Időnként meglocsoljuk saját szaftjával

  5. Kevés zsíron lisztet pirítunk és a hús szaftjával felöntjük. Ha kell alaplével hígítjuk, illetve mehet bele némi só, friss rozmaring és fehérbor.

  6. Jól kiforraljuk.

  7. A krumplit megmossuk és 2-4 felé vágjuk.

  8. A négybe vágott hagymával és fokhagyma gerezdekkel, rozmaringgal, olívaolajjal sóval, borssal összekeverjük

  9. beleöntjük a tepsibe, meglocsoljuk balzsamecettel és mehet a sütőbe 200-220 fokon.

  10. Kb. 10-15 perc után óvatosan átforgatjuk, hogy mindenhol szép aranybarna legyen

  11. Amikor kész, a bárányt én még feldobtam a faszénre (max egy-két perc, ki ne száradjon!)

  12. és forrón tálaljuk.

Kulcsszavak: Bárány, Főétel, Húsétel, Mártás, Rozmaring, Sült

Elkészítetted ezt a receptet?

Receptkártya készítője Delicious Recipes