Elkészítéső idő: 10 percFőzési idő: 10 percTeljes Idő: 20 perc
Adag6
Leírás
A "Smarni" :)
Hozzávalók
200-300gr Liszt
2db Tojás
2-4cl Rum (vagy rumaroma)
1ek Vaníliás cukor
2-3ek Kristálycukor
Kevés Só
Amennyitfelvesz Tej
10-15gr. Mazsola
50gr. Vaj vagy margarin
Ízlésszerint Lekvár és/vagy dzsem
Utasítások
A tojásokat elválasztom és a sárgájával a lisztet összekeverem, adok hozzá egy kevés sót, rumot, reszelt citrom héját, majd tejet adagolok hozzá, amíg egy nagyon sűrű palacsintatésztát nem kapok. Ekkor felverem a tojásfehérjét és finoman a tésztához adom (lehet belenyomni tejszínhabot is).
A vajat megolvasztom és közepes erősségen tartva, hozzáöntöm a masszát és lassan fedő alatt sütöm.
Ellenőrzöm ha már sült az alja, átfordítom (nem baj ha szétesik)
Amikor már annyira szilárd, hogy tudom lapáttal nagyobb darabokra vágni, akkor leszórom kristálycukorral és tovább sütöm.
Amikor a cukor miatt kezd színt kapni, akkor a mazsolát is hozzáteszem (ízlés szerint be is lehet áztatni előtte a mazsolát)
Egy kicsit még sütöm (ne égessük meg a mazsolát!)
Majd azonnal forrón tálalom, jelenesetben házi baracklekvárral és meggy dzsemmel meg egy kevés porcukorral meghintjük.