pinit

A “Smarni” 🙂

Elkészítéső idő 10 mins Főzési idő 10 mins Teljes Idő 20 perc
Adag: 6

Leírás

A "Smarni" :)

Hozzávalók

Utasítások

  1. A tojásokat elválasztom és a sárgájával a lisztet összekeverem, adok hozzá egy kevés sót, rumot, reszelt citrom héját, majd tejet adagolok hozzá, amíg egy nagyon sűrű palacsintatésztát nem kapok. Ekkor felverem a tojásfehérjét és finoman a tésztához adom (lehet belenyomni tejszínhabot is).
  2. A vajat megolvasztom és közepes erősségen tartva, hozzáöntöm a masszát és lassan fedő alatt sütöm.
  3. Ellenőrzöm ha már sült az alja, átfordítom (nem baj ha szétesik)
  4. Amikor már annyira szilárd, hogy tudom lapáttal nagyobb darabokra vágni, akkor leszórom kristálycukorral és tovább sütöm.
  5. Amikor a cukor miatt kezd színt kapni, akkor a mazsolát is hozzáteszem (ízlés szerint be is lehet áztatni előtte a mazsolát)
  6. Egy kicsit még sütöm (ne égessük meg a mazsolát!)
  7. Majd azonnal forrón tálalom, jelenesetben házi baracklekvárral és meggy dzsemmel meg egy kevés porcukorral meghintjük.
Kulcsszavak: Desszert, Édesség
Kategória