Gombakrémleves “remake”
Gombakrémleves kapros, juhtúrós galuskával
Leírás
Gombakrémleves "remake"Hozzávalók
A galuskához
A leveshez
Utasítások
-
A juhtúrót (én erdélyit használtam, ez jóval keményebb, mint a felvidéki, a lágyabbnál lehet, kevesebb vaj vagy több liszt kell!) és a vajat összetöröm villával, majd hozzáadok egy tojást és a kaprot.
-
A lisztet adagolva egy lágy tésztát keverek
-
A hagymát apróra vágom és kevés vajon (ekkor kell hozzá egy kicsi olaj is!) vagy margarinon megfonnyasztom, hozzáadom a felszeletelt gombát is és tovább pirítom.
-
Frissen őrölt borsot és sót adok hozzá, majd egy csapott kanál lisztet is.
-
Kevergetve kicsit pirítom még, majd felöntöm alaplével (nálam ez ismét fagyasztott volt ezért kis víz is ment alá, hogy oda ne kapjon - vagy víz+leveskocka is megteszi) és megfőzöm.
-
Ha a gomba megpuhult (nem kell neki sok idő), akkor botmixerrel krémesítem.
-
Amikor újra felforr, beleszaggatom a galuskát
-
Petrezselymet kevés tejföllel kikeverek,
-
majd a forró levesből apránként merek hozzá (hőkiegyenlítés)
-
és simára keverem.
-
hozzáadom a leveshez, egyet forralok rajta, majd melegen tartom tálalásig.