Gombakrémleves kapros, juhtúrós galuskával

pinit

Gombakrémleves “remake”

Elkészítéső idő 10 min Főzési idő 25 min Teljes Idő 35 perc Adag: 6

Leírás

Gombakrémleves "remake"

Hozzávalók

A galuskához

A leveshez

Utasítások

  1. A juhtúrót (én erdélyit használtam, ez jóval keményebb, mint a felvidéki, a lágyabbnál lehet, kevesebb vaj vagy több liszt kell!) és a vajat összetöröm villával, majd hozzáadok egy tojást és a kaprot.

  2. A lisztet adagolva egy lágy tésztát keverek

  3. A hagymát apróra vágom és kevés vajon (ekkor kell hozzá egy kicsi olaj is!) vagy margarinon megfonnyasztom, hozzáadom a felszeletelt gombát is és tovább pirítom.

  4. Frissen őrölt borsot és sót adok hozzá, majd egy csapott kanál lisztet is.

  5. Kevergetve kicsit pirítom még, majd felöntöm alaplével (nálam ez ismét fagyasztott volt ezért kis víz is ment alá, hogy oda ne kapjon - vagy víz+leveskocka is megteszi) és megfőzöm.

  6. Ha a gomba megpuhult (nem kell neki sok idő), akkor botmixerrel krémesítem.

  7. Amikor újra felforr, beleszaggatom a galuskát

  8. Petrezselymet kevés tejföllel kikeverek,

  9. majd a forró levesből apránként merek hozzá (hőkiegyenlítés)

  10. és simára keverem.

  11. hozzáadom a leveshez, egyet forralok rajta, majd melegen tartom tálalásig.

Kulcsszavak: Gomba, Húsmentes, Leves

Elkészítetted ezt a receptet?

Receptkártya készítője Delicious Recipes