A juhtúrót (én erdélyit használtam, ez jóval keményebb, mint a felvidéki, a lágyabbnál lehet, kevesebb vaj vagy több liszt kell!) és a vajat összetöröm villával, majd hozzáadok egy tojást és a kaprot.
2
A lisztet adagolva egy lágy tésztát keverek
3
A hagymát apróra vágom és kevés vajon (ekkor kell hozzá egy kicsi olaj is!) vagy margarinon megfonnyasztom, hozzáadom a felszeletelt gombát is és tovább pirítom.
4
Frissen őrölt borsot és sót adok hozzá, majd egy csapott kanál lisztet is.
5
Kevergetve kicsit pirítom még, majd felöntöm alaplével (nálam ez ismét fagyasztott volt ezért kis víz is ment alá, hogy oda ne kapjon - vagy víz+leveskocka is megteszi) és megfőzöm.
6
Ha a gomba megpuhult (nem kell neki sok idő), akkor botmixerrel krémesítem.
7
Amikor újra felforr, beleszaggatom a galuskát
8
Petrezselymet kevés tejföllel kikeverek,
9
majd a forró levesből apránként merek hozzá (hőkiegyenlítés)
10
és simára keverem.
11
hozzáadom a leveshez, egyet forralok rajta, majd melegen tartom tálalásig.