Elkészítéső idő: 10 percFőzési idő: 25 percTeljes Idő: 35 perc
Adag6
Leírás
Gombakrémleves "remake"
Hozzávalók
A galuskához
20gramm Vaj vagy margarin
5gramm juhturó
1darab Tojás
Egykevés Kapor (Petrezselyem is lehet)
Ízlésszerint Só (Juhturó is sós!)
Amennyitfelvesz Liszt
A leveshez
3darab Csiperke
1darab Vöröshagyma
1evőkanál Liszt
1csokor Petrezselyemzöld
1.5dl Tejföl
Utasítások
A juhtúrót (én erdélyit használtam, ez jóval keményebb, mint a felvidéki, a lágyabbnál lehet, kevesebb vaj vagy több liszt kell!) és a vajat összetöröm villával, majd hozzáadok egy tojást és a kaprot.
A lisztet adagolva egy lágy tésztát keverek
A hagymát apróra vágom és kevés vajon (ekkor kell hozzá egy kicsi olaj is!) vagy margarinon megfonnyasztom, hozzáadom a felszeletelt gombát is és tovább pirítom.
Frissen őrölt borsot és sót adok hozzá, majd egy csapott kanál lisztet is.
Kevergetve kicsit pirítom még, majd felöntöm alaplével (nálam ez ismét fagyasztott volt ezért kis víz is ment alá, hogy oda ne kapjon - vagy víz+leveskocka is megteszi) és megfőzöm.
Ha a gomba megpuhult (nem kell neki sok idő), akkor botmixerrel krémesítem.
Amikor újra felforr, beleszaggatom a galuskát
Petrezselymet kevés tejföllel kikeverek,
majd a forró levesből apránként merek hozzá (hőkiegyenlítés)
és simára keverem.
hozzáadom a leveshez, egyet forralok rajta, majd melegen tartom tálalásig.