Egy nagy fazékban felolvasztjuk a zsírt.
A felszeletelt sertéscombot belehelyezzük és pirítjuk egy kicsit.
Aztán rádobjuk a nagyobb darabokra vágott hagymát és
a nagyobb darabokra vágott zöldségeket is.
Hozzáadjuk a fűszereket (én teababban)
Felöntjük vízzel, sózzuk és lassú tűzön főzzük.
Amikor a hús is megpuhult, azokat kivesszük (nálam nyilván a teabab is kivételre került :) )
a zöldségeket pedig leturmixoljuk és kész turmixot ízesítjük, sóval, cukorral, citrom héjával és citrom lével , majd
A lisztes, mustáros tejföllel behabarjuk
és a húsokat visszahelyezzük a mártásba, tálalásig melegen tartjuk.
A zsemléket felkockázzuk és sütőben aranybarnára pirítjuk
Kevés zsíron hagymát és szalonnát sütünk
Szárazon összekeverjük a hozzávalókkal, majd ráütjük a tojásokat
Ezt összekeverjük a sült hagymával és a szalonnával is.
Ezután nagyon óvatosan adagolunk hozzá vizet, hogy egy kemény, de kezelhető tésztát kapjunk.
Vizes kézzel gombócokat formázunk és lobogó vízben kifőzzük, majd tálalásig melegen tartjuk.
Forrón tálaljuk