Opciók nyomtatása
Címsor
Recipe Content
Info
Leírás
Képek
Hozzávalók
Utasítások
Étkezés
Megjegyzések
Megosztás közösségi oldalon
Szerző bemutatkozás
Megköszönő megjegyzés
Nyomtatás
Hamis vadas
Amikor se vad, se marha csak az éhes szájak
Kategóriák
Húsos étel
Idő
Elkészítéső idő: 60 60 mins
Főzési idő: 180 180 mins
Teljes Idő: 4 óra
Adag
10
Leírás
Amikor se vad, se marha csak az éhes szájak
Hozzávalók
A hamis vadahoz
2-3
kilogramm
Sertéscomb
1.5
kilogramm
Sárgarépa
1
fej
Zellergumó zölddel
200-300
Petrezselyem gyökér
1
kilogramm
Vöröshagyma
3-4
darab
Babérlevél
10-15
Egész bors
5
Borókabogyó
Ízlés
szerint
Só, cukor, citromlé
1
darab
Citrom reszelt héja
3
evőkanál
Liszt
3-4
evőkanál
Tejföl
1
teáskanál
Mustár
100
Zsír
A zsemlegombóchoz
6
darab
Zsemle
600
Liszt
3
darab
Tojás
10
Só
2
fej
Vöröshagyma
100-150
Húsos szalonna
(jelenesetben kolozsvári)
1
evőkanál
Zsír
Utasítások
A hamis vadas
Egy nagy fazékban felolvasztjuk a zsírt.
A felszeletelt sertéscombot belehelyezzük és pirítjuk egy kicsit.
Aztán rádobjuk a nagyobb darabokra vágott hagymát és
a nagyobb darabokra vágott zöldségeket is.
Hozzáadjuk a fűszereket (én teababban)
Felöntjük vízzel, sózzuk és lassú tűzön főzzük.
Amikor a hús is megpuhult, azokat kivesszük (nálam nyilván a teabab is kivételre került :) )
a zöldségeket pedig leturmixoljuk és kész turmixot ízesítjük, sóval, cukorral, citrom héjával és citrom lével , majd
A lisztes, mustáros tejföllel behabarjuk
és a húsokat visszahelyezzük a mártásba, tálalásig melegen tartjuk.
A zsemlegombóc
A zsemléket felkockázzuk és sütőben aranybarnára pirítjuk
Kevés zsíron hagymát és szalonnát sütünk
Szárazon összekeverjük a hozzávalókkal, majd ráütjük a tojásokat
Ezt összekeverjük a sült hagymával és a szalonnával is. Ezután nagyon óvatosan adagolunk hozzá vizet, hogy egy kemény, de kezelhető tésztát kapjunk.
Vizes kézzel gombócokat formázunk és lobogó vízben kifőzzük, majd tálalásig melegen tartjuk.
Forrón tálaljuk
Kulcsszavak:
Húsos étel