Opciók nyomtatása

Hamis vadas

Amikor se vad, se marha csak az éhes szájak
Kategóriák
Idő
Elkészítéső idő: 60 60 mins Főzési idő: 180 180 mins Teljes Idő: 4 óra
Adag 10
Leírás
Amikor se vad, se marha csak az éhes szájak
Hozzávalók
    A hamis vadahoz
  • 2-3 kilogramm Sertéscomb
  • 1.5 kilogramm Sárgarépa
  • 1 fej Zellergumó zölddel
  • 200-300 Petrezselyem gyökér
  • 1 kilogramm Vöröshagyma
  • 3-4 darab Babérlevél
  • 10-15 Egész bors
  • 5 Borókabogyó
  • Ízlés szerint Só, cukor, citromlé
  • 1 darab Citrom reszelt héja
  • 3 evőkanál Liszt
  • 3-4 evőkanál Tejföl
  • 1 teáskanál Mustár
  • 100 Zsír
  • A zsemlegombóchoz
  • 6 darab Zsemle
  • 600 Liszt
  • 3 darab Tojás
  • 10
  • 2 fej Vöröshagyma
  • 100-150 Húsos szalonna (jelenesetben kolozsvári)
  • 1 evőkanál Zsír
Utasítások
    A hamis vadas
  1. Egy nagy fazékban felolvasztjuk a zsírt.
  2. A felszeletelt sertéscombot belehelyezzük és pirítjuk egy kicsit.
  3. Aztán rádobjuk a nagyobb darabokra vágott hagymát és
  4. a nagyobb darabokra vágott zöldségeket is.
  5. Hozzáadjuk a fűszereket (én teababban)
  6. Felöntjük vízzel, sózzuk és lassú tűzön főzzük.
  7. Amikor a hús is megpuhult, azokat kivesszük (nálam nyilván a teabab is kivételre került :) )
  8. a zöldségeket pedig leturmixoljuk és kész turmixot ízesítjük, sóval, cukorral, citrom héjával és citrom lével , majd
  9. A lisztes, mustáros tejföllel behabarjuk
  10. és a húsokat visszahelyezzük a mártásba, tálalásig melegen tartjuk.
  11. A zsemlegombóc
  12. A zsemléket felkockázzuk és sütőben aranybarnára pirítjuk
  13. Kevés zsíron hagymát és szalonnát sütünk
  14. Szárazon összekeverjük a hozzávalókkal, majd ráütjük a tojásokat
  15. Ezt összekeverjük a sült hagymával és a szalonnával is. Ezután nagyon óvatosan adagolunk hozzá vizet, hogy egy kemény, de kezelhető tésztát kapjunk.
  16. Vizes kézzel gombócokat formázunk és lobogó vízben kifőzzük, majd tálalásig melegen tartjuk.
  17. Forrón tálaljuk
Kulcsszavak: Húsos étel