Include in Print View:
Címsor
Recept tartalma
Info
Leírás
Képek
Hozzávalók
Utasítások
Étkezés
Megjegyzések
Megosztás közösségi oldalon
Szerző bemutatkozás
Megköszönő megjegyzés
Nyomtatás
Increase Text
Decrease Text
Hamis vadas
Amikor se vad, se marha csak az éhes szájak
Elkészítéső idő
60 perc
Főzési idő
180 perc
Teljes Idő
4 óra
Kategóriák:
Húsos étel
Adag:
10
Leírás
Amikor se vad, se marha csak az éhes szájak
Hozzávalók
A hamis vadahoz
2-3
kg
Sertéscomb
1.5
kg
Sárgarépa
1
fej
Zellergumó zölddel
200-300
gr
Petrezselyem gyökér
1
kg
Vöröshagyma
3-4
db
Babérlevél
10-15
szem
Egész bors
5
szem
Borókabogyó
Ízlés
szerint
Só, cukor, citromlé
1
db
Citrom reszelt héja
3
ek
Liszt
3-4
ek
Tejföl
1
tk
Mustár
100
gr
Zsír
A zsemlegombóchoz
6
db
Zsemle
600
gr
Liszt
3
db
Tojás
10
gr
Só
2
fej
Vöröshagyma
100-150
gr
Húsos szalonna
(jelenesetben kolozsvári)
1
ek
Zsír
Utasítások
A hamis vadas
1
Egy nagy fazékban felolvasztjuk a zsírt.
2
A felszeletelt sertéscombot belehelyezzük és pirítjuk egy kicsit.
3
Aztán rádobjuk a nagyobb darabokra vágott hagymát és
4
a nagyobb darabokra vágott zöldségeket is.
5
Hozzáadjuk a fűszereket (én teababban)
6
Felöntjük vízzel, sózzuk és lassú tűzön főzzük.
7
Amikor a hús is megpuhult, azokat kivesszük (nálam nyilván a teabab is kivételre került :) )
8
a zöldségeket pedig leturmixoljuk és kész turmixot ízesítjük, sóval, cukorral, citrom héjával és citrom lével , majd
9
A lisztes, mustáros tejföllel behabarjuk
10
11
és a húsokat visszahelyezzük a mártásba, tálalásig melegen tartjuk.
A zsemlegombóc
12
A zsemléket felkockázzuk és sütőben aranybarnára pirítjuk
13
Kevés zsíron hagymát és szalonnát sütünk
14
Szárazon összekeverjük a hozzávalókkal, majd ráütjük a tojásokat
15
Ezt összekeverjük a sült hagymával és a szalonnával is. Ezután nagyon óvatosan adagolunk hozzá vizet, hogy egy kemény, de kezelhető tésztát kapjunk.
16
Vizes kézzel gombócokat formázunk és lobogó vízben kifőzzük, majd tálalásig melegen tartjuk.
17
Forrón tálaljuk
Kulcsszavak:
Húsos étel