pinit

Amikor se vad, se marha csak az éhes szájak

Elkészítéső idő 60 mins Főzési idő 180 mins Teljes Idő 4 óra
Adag: 10

Leírás

Amikor se vad, se marha csak az éhes szájak

Hozzávalók

A hamis vadahoz

A zsemlegombóchoz

Utasítások

A hamis vadas

  1. Egy nagy fazékban felolvasztjuk a zsírt.
  2. A felszeletelt sertéscombot belehelyezzük és pirítjuk egy kicsit.
  3. Aztán rádobjuk a nagyobb darabokra vágott hagymát és
  4. a nagyobb darabokra vágott zöldségeket is.
  5. Hozzáadjuk a fűszereket (én teababban)
  6. Felöntjük vízzel, sózzuk és lassú tűzön főzzük.
  7. Amikor a hús is megpuhult, azokat kivesszük (nálam nyilván a teabab is kivételre került :) )
  8. a zöldségeket pedig leturmixoljuk és kész turmixot ízesítjük, sóval, cukorral, citrom héjával és citrom lével , majd
  9. A lisztes, mustáros tejföllel behabarjuk
  10. és a húsokat visszahelyezzük a mártásba, tálalásig melegen tartjuk.

A zsemlegombóc

  1. A zsemléket felkockázzuk és sütőben aranybarnára pirítjuk
  2. Kevés zsíron hagymát és szalonnát sütünk
  3. Szárazon összekeverjük a hozzávalókkal, majd ráütjük a tojásokat
  4. Ezt összekeverjük a sült hagymával és a szalonnával is. Ezután nagyon óvatosan adagolunk hozzá vizet, hogy egy kemény, de kezelhető tésztát kapjunk.
  5. Vizes kézzel gombócokat formázunk és lobogó vízben kifőzzük, majd tálalásig melegen tartjuk.
  6. Forrón tálaljuk
Kulcsszavak: Húsos étel
Kategória