Opciók nyomtatása

Hortobágyi palacsinta

...amikor marad a paprikás csirkéből, mindig kell csinálni egy adagot. Nagyapám így szerette, íme:
Kategóriák
Idő
Elkészítéső idő: 30 min Főzési idő: 25 min Teljes Idő: 55 perc
Adag 5
Leírás
...amikor marad a paprikás csirkéből, mindig kell csinálni egy adagot. Nagyapám így szerette, íme:
Hozzávalók
    A töltelékhez
  • 300 Csirkehús (amit lefejtünk a csontról)
  • 300 milliliter Szósz (a paprikás csirkéből)
  • 100 milliliter Tejföl
  • 100 Reszelt sajt (opcionális)
  • Ízlés szerint Só, bors
  • 5 Vaj vagy margarin
  • A palacsintához
  • 500 Liszt
  • 0.5 kiskanál Só
  • 200 milliliter Tej
  • 2 darab Tojás
  • Amennyit Szóda
  • 50 milliliter Étolaj
Utasítások
  1. A sütőt bekapcsoljuk 220 fokra, a csirkehúst lefejtjük a csontról
  2. Húsdarálón ledaráljuk
  3. Adunk hozzá egy keveset a szószból (annyit, hogy krémes legyen, de ne folyós) és összekeverjük, ízesítjük (só, bors)
  4. A lisztet összekeverjük a sóval és a tojással
  5. Hozzáadjuk a tejet és ezt is jól elkeverjük
  6. aztán a szódát apránként.
  7. Amíg megfelelő lesz az állaga, ekkor mehet bele egy kis olaj
  8. Hagyományos módon kisütjük és megkenjük a krémes töltelékünkkel
  9. Kétoldalt kicsit behajtjuk és úgy göngyöljük fel (így nem tud kifolyni a töltelék)
  10. Egy kevés vajjal kikenjük a tepsit és belehelyezzük a palacsintákat, majd merünk rá a szószból.
  11. amíg kb. félig el nem lepi, aztán megszórjuk egy kevés sajttal.
  12. és berakjuk a forró sütőbe.
  13. Kb. 20 perc alatt készre sütjük
  14. Tejföllel locsolva, azonnal tálaljuk
Kulcsszavak: Húsos étel