Hortobágyi palacsinta

pinit

…amikor marad a paprikás csirkéből, mindig kell csinálni egy adagot.
Nagyapám így szerette, íme:

Elkészítéső idő 30 min Főzési idő 25 min Teljes Idő 55 perc Adag: 5

Leírás

...amikor marad a paprikás csirkéből, mindig kell csinálni egy adagot. Nagyapám így szerette, íme:

Hozzávalók

A töltelékhez

A palacsintához

Utasítások

  1. A sütőt bekapcsoljuk 220 fokra, a csirkehúst lefejtjük a csontról

  2. Húsdarálón ledaráljuk

  3. Adunk hozzá egy keveset a szószból (annyit, hogy krémes legyen, de ne folyós) és összekeverjük, ízesítjük (só, bors)

  4. A lisztet összekeverjük a sóval és a tojással

  5. Hozzáadjuk a tejet és ezt is jól elkeverjük

  6. aztán a szódát apránként.

  7. Amíg megfelelő lesz az állaga, ekkor mehet bele egy kis olaj

  8. Hagyományos módon kisütjük és megkenjük a krémes töltelékünkkel

  9. Kétoldalt kicsit behajtjuk és úgy göngyöljük fel (így nem tud kifolyni a töltelék)

  10. Egy kevés vajjal kikenjük a tepsit és belehelyezzük a palacsintákat, majd merünk rá a szószból.

  11. amíg kb. félig el nem lepi, aztán megszórjuk egy kevés sajttal.

  12. és berakjuk a forró sütőbe.

  13. Kb. 20 perc alatt készre sütjük

  14. Tejföllel locsolva, azonnal tálaljuk

Kulcsszavak: Húsos étel

Elkészítetted ezt a receptet?

Kategória
Receptkártya készítője Delicious Recipes