Opciók nyomtatása

Húsleves daragaluskával

Télen, nyáron, hidegben, melegben... isteni a húsleves
Kategóriák ,
Idő
Elkészítéső idő: 30 30 mins Főzési idő: 180 180 mins Teljes Idő: 3 óra 30 perc
Adag 10
Leírás
Télen, nyáron, hidegben, melegben... isteni a húsleves
Hozzávalók
    A leveshez
  • 1.5 kilogramm Hús (nálam most pulyka szárny)
  • 1 kilogramm Sárgarépa
  • 1 Karalábé
  • 400 Petrezselyemgyökér zölddel
  • 1 Zellergumó zölddel
  • Pár Friss lestyán
  • 1/2 Kelkáposzta
  • 1 fej Vöröshagyma (hámozatlan)
  • 2-3 fokhagyma
  • 5-10 Feketebors
  • Egy szerecsendió (frissen reszelve)
  • Ízlés szerint
  • A gombóchoz
  • 200 Gríz
  • 7 Ételízesítő (Elhagyható, akkor növeld a sót)
  • 5 (Ételízesítő nélkül kb. 8 gr.)
  • Egy Petrezselyemzöld
  • 80 Zsír
  • 2 Tojás
Utasítások
  1. Hideg vízben feltesszük a húst lassú tűzön főni.
  2. Időnként lehabozzuk. Ekkor én már teszek bele sót.
  3. Amikor már tiszta marad és egy ideje folyamatosan gyöngyözik
  4. a megpucolt és átmosott zöldségeket
  5. hozzáadjuk. (A csomóra kötött zeller zöldet, petrezselyem zöldet és lestyánt csak a végén -kb. főzési idő utolsó harmada- adjuk hozzá - szintén nem volt fotóm enélkül), ismét fűszerezzük. Só, egész bors, szerecsendió és lassú tűzön főzzük.
  6. Közben a búzadarát összekeverjük az ételízesítővel, sóval, zsírral, petrezselyem zölddel.
  7. Villával összedolgozzuk
  8. aztán hozzáadunk két tojást
  9. és ezzel is összekeverjük.
  10. Kicsit (5-10 perc) pihentetjük. Addig egy kis lábosba merünk a forró levesből
  11. Alákapcsolunk és megvárjuk, amíg lassan forrni kezd.
  12. Ekkor kiskanállal beleszaggatjuk a nokedliket
  13. és lassan, kb 5 percig (az utolsó nokedlitől számolva) fedő alatt lassan főzzük, majd lekapcsoljuk és lefedve hagyjuk még egy 20-25 percig.
  14. Félidőben érdemes ránézni, ha kevés lenne a folyadék (ahogy most nálam is)
  15. forró levessel pótolom, lefedve hagyom
  16. és tálalásig melegen tartom.
Kulcsszavak: Húsos étel, Leves