Húsleves daragaluskával

pinit

Télen, nyáron, hidegben, melegben… isteni a húsleves

Elkészítéső idő 30 min Főzési idő 180 min Teljes Idő 3 óra 30 perc Adag: 10

Leírás

Télen, nyáron, hidegben, melegben... isteni a húsleves

Hozzávalók

A leveshez

A gombóchoz

Utasítások

  1. Hideg vízben feltesszük a húst lassú tűzön főni.

  2. Időnként lehabozzuk. Ekkor én már teszek bele sót.

  3. Amikor már tiszta marad és egy ideje folyamatosan gyöngyözik

  4. a megpucolt és átmosott zöldségeket

  5. hozzáadjuk. (A csomóra kötött zeller zöldet, petrezselyem zöldet és lestyánt csak a végén -kb. főzési idő utolsó harmada- adjuk hozzá - szintén nem volt fotóm enélkül), ismét fűszerezzük. Só, egész bors, szerecsendió és lassú tűzön főzzük.

  6. Közben a búzadarát összekeverjük az ételízesítővel, sóval, zsírral, petrezselyem zölddel.

  7. Villával összedolgozzuk

  8. aztán hozzáadunk két tojást

  9. és ezzel is összekeverjük.

  10. Kicsit (5-10 perc) pihentetjük. Addig egy kis lábosba merünk a forró levesből

  11. Alákapcsolunk és megvárjuk, amíg lassan forrni kezd.

  12. Ekkor kiskanállal beleszaggatjuk a nokedliket

  13. és lassan, kb 5 percig (az utolsó nokedlitől számolva) fedő alatt lassan főzzük, majd lekapcsoljuk és lefedve hagyjuk még egy 20-25 percig.

  14. Félidőben érdemes ránézni, ha kevés lenne a folyadék (ahogy most nálam is)

  15. forró levessel pótolom, lefedve hagyom

  16. és tálalásig melegen tartom.

Kulcsszavak: Húsos étel, Leves

Elkészítetted ezt a receptet?

Kategória
Receptkártya készítője Delicious Recipes