A ketogén mellet belekerült a paleo katgóriába is, mert bár a feltét nem paleo, de itt maga a “nokedli” a lényeg és az belefér a paleo étrendbe is. Akár pl. tojással (tojásos csirkedli) vagy köretként ragus ételek mellé.

Juhtúrós csirkedli
Leírás
A ketogén mellet belekerült a paleo katgóriába is, mert bár a feltét nem paleo, de itt maga a "nokedli" a lényeg és az belefér a paleo étrendbe is. Akár pl. tojással (tojásos csirkedli) vagy köretként ragus ételek mellé.
Hozzávalók
Utasítások
-
Kávédarálón ledaráltam a kókusz reszeléket és az útifűmaghéjat. A csirkéket kisebb darabokra vágtam és betettem az aprítóba. Hozzáöntöttem a már liszt finomságúra darált kókuszt és útifűmaghéjat, a medvehagymát, fűszereket és a két tojást.
-
Összeaprítottam (kb 1 perc), így egy sűrű nokedli tészta állagú masszát kaptam.
-
Hagyományos módon, nokedli szaggatón, enyhén sós vízbe szaggattam és kifőztem pont úgy, mint a nokedlit. A szalonnának közben kisütöttem a zsírját, a pörcöt leszűrtem, a tejfölt kikevertem a vágott kaporral.
-
A egy kevé szalonna zsírra dobtam a csirkedlit, rá a juhtúrót és összepirítottam, amíg a juhtúró elolvadt. Ezt azonnal tányérra szedtem, meglocsoltam tejföllel és rászórtam a pörcöt.