Juhtúrós csirkedli

pinit

A ketogén mellet belekerült a paleo katgóriába is, mert bár a feltét nem paleo, de itt maga a “nokedli” a lényeg és az belefér a paleo étrendbe is. Akár pl. tojással (tojásos csirkedli) vagy köretként ragus ételek mellé.

Elkészítéső idő 15 min Főzési idő 20 min Teljes Idő 35 perc Adag: 2

Leírás

A ketogén mellet belekerült a paleo katgóriába is, mert bár a feltét nem paleo, de itt maga a "nokedli" a lényeg és az belefér a paleo étrendbe is. Akár pl. tojással (tojásos csirkedli) vagy köretként ragus ételek mellé.

Hozzávalók

Utasítások

  1. Kávédarálón ledaráltam a kókusz reszeléket és az útifűmaghéjat. A csirkéket kisebb darabokra vágtam és betettem az aprítóba. Hozzáöntöttem a már liszt finomságúra darált kókuszt és útifűmaghéjat, a medvehagymát, fűszereket és a két tojást.

  2. Összeaprítottam (kb 1 perc), így egy sűrű nokedli tészta állagú masszát kaptam.

  3. Hagyományos módon, nokedli szaggatón, enyhén sós vízbe szaggattam és kifőztem pont úgy, mint a nokedlit. A szalonnának közben kisütöttem a zsírját, a pörcöt leszűrtem, a tejfölt kikevertem a vágott kaporral.

  4. A egy kevé szalonna zsírra dobtam a csirkedlit, rá a juhtúrót és összepirítottam, amíg a juhtúró elolvadt. Ezt azonnal tányérra szedtem, meglocsoltam tejföllel és rászórtam a pörcöt.

Kulcsszavak: Kalózkonyha, Ketogén, Paleo, Szénhidrát szegény