A ketogén mellet belekerült a paleo katgóriába is, mert bár a feltét nem paleo, de itt maga a "nokedli" a lényeg és az belefér a paleo étrendbe is. Akár pl. tojással (tojásos csirkedli) vagy köretként ragus ételek mellé.
Elkészítéső idő: 15 minFőzési idő: 20 minTeljes Idő: 35 perc
Adag2
Leírás
A ketogén mellet belekerült a paleo katgóriába is, mert bár a feltét nem paleo, de itt maga a "nokedli" a lényeg és az belefér a paleo étrendbe is. Akár pl. tojással (tojásos csirkedli) vagy köretként ragus ételek mellé.
Hozzávalók
200 Csirkemell
5 Kókuszliszt
5 Útifűmaghéj
2 darab Tojás
50 juhturó
2-3 evőkanál Tejföl
100 Füstölt szalonna
1 Medvehagyma
1 Kapor
Ízlés szerint Só, bors
Utasítások
Kávédarálón ledaráltam a kókusz reszeléket és az útifűmaghéjat. A csirkéket kisebb darabokra vágtam és betettem az aprítóba. Hozzáöntöttem a már liszt finomságúra darált kókuszt és útifűmaghéjat, a medvehagymát, fűszereket és a két tojást.
Összeaprítottam (kb 1 perc), így egy sűrű nokedli tészta állagú masszát kaptam.
Hagyományos módon, nokedli szaggatón, enyhén sós vízbe szaggattam és kifőztem pont úgy, mint a nokedlit.
A szalonnának közben kisütöttem a zsírját, a pörcöt leszűrtem, a tejfölt kikevertem a vágott kaporral.
A egy kevé szalonna zsírra dobtam a csirkedlit, rá a juhtúrót és összepirítottam, amíg a juhtúró elolvadt. Ezt azonnal tányérra szedtem, meglocsoltam tejföllel és rászórtam a pörcöt.