Opciók nyomtatása

Juhtúrós csirkedli

A ketogén mellet belekerült a paleo katgóriába is, mert bár a feltét nem paleo, de itt maga a "nokedli" a lényeg és az belefér a paleo étrendbe is. Akár pl. tojással (tojásos csirkedli) vagy köretként ragus ételek mellé.
Nemzeti konyha
Idő
Elkészítéső idő: 15 perc Főzési idő: 20 perc Teljes Idő: 35 perc
Adag 2
Leírás

A ketogén mellet belekerült a paleo katgóriába is, mert bár a feltét nem paleo, de itt maga a "nokedli" a lényeg és az belefér a paleo étrendbe is. Akár pl. tojással (tojásos csirkedli) vagy köretként ragus ételek mellé.

Hozzávalók
  • 200 gr Csirkemell
  • 5 gr Kókuszliszt
  • 5 gr Útifűmaghéj
  • 2 db Tojás
  • 50 gr juhturó
  • 2-3 ek Tejföl
  • 100 gr Füstölt szalonna
  • 1 cs Medvehagyma
  • 1 cs Kapor
  • Ízlés szerint Só, bors
Utasítások
  1. Kávédarálón ledaráltam a kókusz reszeléket és az útifűmaghéjat. A csirkéket kisebb darabokra vágtam és betettem az aprítóba. Hozzáöntöttem a már liszt finomságúra darált kókuszt és útifűmaghéjat, a medvehagymát, fűszereket és a két tojást.
  2. Összeaprítottam (kb 1 perc), így egy sűrű nokedli tészta állagú masszát kaptam.
  3. Hagyományos módon, nokedli szaggatón, enyhén sós vízbe szaggattam és kifőztem pont úgy, mint a nokedlit. A szalonnának közben kisütöttem a zsírját, a pörcöt leszűrtem, a tejfölt kikevertem a vágott kaporral.
  4. A egy kevé szalonna zsírra dobtam a csirkedlit, rá a juhtúrót és összepirítottam, amíg a juhtúró elolvadt. Ezt azonnal tányérra szedtem, meglocsoltam tejföllel és rászórtam a pörcöt.
Kulcsszavak: Kalózkonyha, Ketogén, Paleo, Szénhidrát szegény
Olvasd online https://kalozkonyha.hu/recipe/juhturos-csirkedli/