Opciók nyomtatása

Karalábékrémleves

Ez -bár beletettem a ketogén és a paleo kategóriába- mindkettőből kilóg kicsit.

Nehézség Kezdő
Idő
Elkészítéső idő: 10 10 mins Főzési idő: 45 45 mins Teljes Idő: 55 perc
Adag 6
Kalóriák 450
Hozzávalók
  • 150 gramm Karalábé
  • 50 gramm Vöröshagyma
  • 20 gramm Margarin
  • 600-700 milliliter Húsleves
  • 100 milliliter Tejszín
  • 100 milliliter Fehérbor
  • Egy csipet Szerecsendió
  • Egy csipet Snidling
  • 50 gramm Füstölt császárszalonna
Elkészítés
  1. A hagymát apróra vágjuk és üvegesre pirítjuk
  2. Kockára vágjuk a karalábét és a hagymához adjuk
  3. Felöntjük egy kevés levessel és fehérborral (éppen csak ellepje) majd puhára főzzük
  4. Ha már akár villával is szét lehet nyomni...
  5. Botmixerrel pürésítjük, majd a tejszínt hozzáadjuk és azzal is összeturmixoljuk. Ezután a maradék húslevessel felhúzzuk, a szerecsendiót frissen belereszeljük.
  6. A szalonnát kockázzuk és pirosra pirítjuk.
  7. Frissen vágott snidlinggel, szalonnapörccel és egy kevés szalonnazsírral forrón tálaljuk.
Táplálkozási adatok

Adag 6


Mennyiség adagonként
Kalóriák 75kcal
% Napi érték*
Teljes zsír 28g44%
Nátrium 169mg8%
Összes szénhidrát 2.6g1%
Élelmi rost 8g32%
Cukrok 2g
Fehérje 7.5g15%

* A százalékos Napi Érték a 2000 kalóriás étrenden alapulnak. A napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet, a kalóriaigénytől függően.