Opciók nyomtatása

Kéksajtkrémmel töltött karaj, krumplisalátával és kapribogyómártással

Ha unod a sima rántott húst...
Idő
Elkészítéső idő: 60 60 mins Főzési idő: 60 60 mins Teljes Idő: 2 óra
Adag 4
Leírás
Ha unod a sima rántott húst...
Hozzávalók
    Krumplisalátához
  • 10 darab Burgonya
  • 2 fej Lilahagyma
  • 1 Ételízesítő ((vagy alaplé))
  • Ízlés szerint Só, bors, almaecet
  • Töltött karajhoz
  • 600-700 Karaj (kicsontozva, 4 db. nyitott szelet)
  • 2-3 Tojás
  • Amennyit Liszt és zsemlemorzsa
  • Ízlés szerint Só, bors
  • 100 Trappista sajt (reszelve)
  • 50 Kéksajt (reszelve)
  • 50 Füstölt sonka (apróra vágva)
  • 2 fokhagyma (zúzva)
  • 1/2 Petrezselyemzöld (apróra vágva)
  • 100 Étolaj
  • 1 Mustár
  • A mártáshoz
  • 1 Zsír
  • 1 Liszt
  • 1 Citromlé (lehetőleg frissen facsart)
  • 2 Kapribogyó
  • 2 fej Vöröshagyma (apróra vágva)
  • 1/2 Petrezselyemzöld
  • 150 Húsleves vagy alaplé (vagy leveskocka)
  • Ízlés szerint
Utasítások
  1. A krumplit héjában feltesszük főni enyhén sós vízben.
  2. Ha megfőtt meghámozzuk és kettő darabot villával összetörünk és hozzákeverjük
  3. az ételízesítőt (ha alaplevet használunk, akkor ezt kihagyjuk), az olajat, simára keverjük, majd
  4. egy kevés forró víz (itt jön forró alaplé ha nem ételízesítőt használunk), aztán jön
  5. a bors, almaecet.
  6. Ekkor beletesszük az apróra vágott lilahagymát,
  7. majd a még langyos maradék krumplit
  8. óvatosan beleforgatjuk.
  9. Ha kell még, akkor annyi forró vizet vagy forró alaplevet öntünk rá, hogy a keverék hígabb főzelék sűrűségű legyen. Kóstoljuk, ha kell utánízesítjük. (Egy kicsit sósabb legyen a kelleténél, mert a krumpli be fogja szívni)
  10. A sajtokat lereszeljük és megvárjuk amíg kicsit felmelegszenek, majd
  11. összekeverjük és villával összetörjük a füstölt sonkával, és a fokhagymával. (Ha nagyon száraz a sajt, kevés vajat vagy margarin tehetünk hozzá)
  12. és az apróra vágott petrezselyemzöld felével
  13. A vöröshagymát apróra vágjuk,
  14. zsíron megdinszteljük
  15. majd hozzákeverjük a kapribogyót és az apróra vágott petrezselyemöld másik felét.
  16. A kapribogyó nedves, ezért megvárjuk, amíg elpárolog a leve, aztán
  17. leszórjuk liszttel, kicsit együtt pirítjuk majd
  18. felengedjük az alaplével (vagy víz + leveskocka) és kevés citromlével ízesítjük.
  19. A karajt felszeleteljük, ún. nyitott szeletekre (egy szeletet nem vágunk teljesen le, majd még egy szeletet vágunk és kinyitjuk a húst, majd így klopfoljuk ki)
  20. Megkenjük a krémmel,
  21. összehajtjuk
  22. és fogpiszkálóval rögzítjük.
  23. Hagyományos módon panírozzuk, az "illesztésnél" lehet még egy panírréteg, hogy biztosan ki ne folyjon.
  24. Készre sütjük és
  25. forrón tálaljuk a kaprimártással.
Kulcsszavak: Főétel, Húsétel, Kapribogyó, Panírozott, Sajtos, Sertéshús, Töltött