Kéksajtkrémmel töltött karaj, krumplisalátával és kapribogyómártással

pinit

Ha unod a sima rántott húst…

Elkészítéső idő 60 min Főzési idő 60 min Teljes Idő 2 óra Adag: 4

Leírás

Ha unod a sima rántott húst...

Hozzávalók

Krumplisalátához

Töltött karajhoz

A mártáshoz

Utasítások

  1. A krumplit héjában feltesszük főni enyhén sós vízben.

  2. Ha megfőtt meghámozzuk és kettő darabot villával összetörünk és hozzákeverjük

  3. az ételízesítőt (ha alaplevet használunk, akkor ezt kihagyjuk), az olajat, simára keverjük, majd

  4. egy kevés forró víz (itt jön forró alaplé ha nem ételízesítőt használunk), aztán jön

  5. a bors, almaecet.

  6. Ekkor beletesszük az apróra vágott lilahagymát,

  7. majd a még langyos maradék krumplit

  8. óvatosan beleforgatjuk.

  9. Ha kell még, akkor annyi forró vizet vagy forró alaplevet öntünk rá, hogy a keverék hígabb főzelék sűrűségű legyen. Kóstoljuk, ha kell utánízesítjük. (Egy kicsit sósabb legyen a kelleténél, mert a krumpli be fogja szívni)

  10. A sajtokat lereszeljük és megvárjuk amíg kicsit felmelegszenek, majd

  11. összekeverjük és villával összetörjük a füstölt sonkával, és a fokhagymával. (Ha nagyon száraz a sajt, kevés vajat vagy margarin tehetünk hozzá)

  12. és az apróra vágott petrezselyemzöld felével

  13. A vöröshagymát apróra vágjuk,

  14. zsíron megdinszteljük

  15. majd hozzákeverjük a kapribogyót és az apróra vágott petrezselyemöld másik felét.

  16. A kapribogyó nedves, ezért megvárjuk, amíg elpárolog a leve, aztán

  17. leszórjuk liszttel, kicsit együtt pirítjuk majd

  18. felengedjük az alaplével (vagy víz + leveskocka) és kevés citromlével ízesítjük.

  19. A karajt felszeleteljük, ún. nyitott szeletekre (egy szeletet nem vágunk teljesen le, majd még egy szeletet vágunk és kinyitjuk a húst, majd így klopfoljuk ki)

  20. Megkenjük a krémmel,

  21. összehajtjuk

  22. és fogpiszkálóval rögzítjük.

  23. Hagyományos módon panírozzuk, az "illesztésnél" lehet még egy panírréteg, hogy biztosan ki ne folyjon.

  24. Készre sütjük és

  25. forrón tálaljuk a kaprimártással.

Kulcsszavak: Főétel, Húsétel, Kapribogyó, Panírozott, Sajtos, Sertéshús, Töltött

Elkészítetted ezt a receptet?

Receptkártya készítője Delicious Recipes