Korhely-szelet

Korhely-szelet
pinit View Gallery 3 photos

Egy kis újévi ebéd

Nehézség: Kezdő Elkészítéső idő 10 min Főzési idő 45 min Teljes Idő 55 perc Adag: 1 Legjobb évszak: Tél

Leírás

Aki szereti a savanyú káposztás ételeket, annak ez nagyon fog ízleni. A legjobb -természetesen- saját magunk által savanyított káposztából

Hozzávalók

A natúr szelethez

A korhely "körethez"

Elkészítés

  1. A korhely "körethez"

    A szalonnát kis kockákra vágjuk és kevés zsíron kisütjük. Amikor kisült a zsírja, akkor mehet hozzá az apróra vágott hagyma. Ezt üvegesre pirítjuk, aztán hozzáadjuk a kolbászt (esetleg még füstölt sonkát, csülköt - ha van), óvatosan pirítjuk (nehogy megégjen a kolbász, mert keserű lesz), amikor már dobja ki a színét a paprika a zsírba, akkor hozzáadjuk a savanyú káposztát, összekeverjük és felöntjük alaplével.
    Hozzáadjuk a babérlevelet és egész borsot is, majd fedő alatt pároljuk. 

  2. A húshoz

    A húst sózzuk, borsozzuk, fokhagymával megszórjuk/megkenjük

  3. A húshoz

    Forró zsírban hirtelen kisütjük

  4. Tálalás

    A húst forró a tányérra tesszük, mellé adagoljuk a korhely "köretet", meglocsoljuk tejföllel és megszórjuk kaporral.