Egy kis újévi ebéd
Korhely-szelet
Leírás
Aki szereti a savanyú káposztás ételeket, annak ez nagyon fog ízleni. A legjobb -természetesen- saját magunk által savanyított káposztából
Hozzávalók
A natúr szelethez
A korhely "körethez"
Elkészítés
-
A korhely "körethez"
A szalonnát kis kockákra vágjuk és kevés zsíron kisütjük. Amikor kisült a zsírja, akkor mehet hozzá az apróra vágott hagyma. Ezt üvegesre pirítjuk, aztán hozzáadjuk a kolbászt (esetleg még füstölt sonkát, csülköt - ha van), óvatosan pirítjuk (nehogy megégjen a kolbász, mert keserű lesz), amikor már dobja ki a színét a paprika a zsírba, akkor hozzáadjuk a savanyú káposztát, összekeverjük és felöntjük alaplével.
Hozzáadjuk a babérlevelet és egész borsot is, majd fedő alatt pároljuk. -
A húshoz
A húst sózzuk, borsozzuk, fokhagymával megszórjuk/megkenjük
-
A húshoz
Forró zsírban hirtelen kisütjük
-
Tálalás
A húst forró a tányérra tesszük, mellé adagoljuk a korhely "köretet", meglocsoljuk tejföllel és megszórjuk kaporral.