Egy kis újévi ebéd
 
					
									
				
			
			
		Korhely-szelet
Leírás
Aki szereti a savanyú káposztás ételeket, annak ez nagyon fog ízleni. A legjobb -természetesen- saját magunk által savanyított káposztából
Hozzávalók
A natúr szelethez
A korhely "körethez"
Elkészítés
- 
															A korhely "körethez"A szalonnát kis kockákra vágjuk és kevés zsíron kisütjük. Amikor kisült a zsírja, akkor mehet hozzá az apróra vágott hagyma. Ezt üvegesre pirítjuk, aztán hozzáadjuk a kolbászt (esetleg még füstölt sonkát, csülköt - ha van), óvatosan pirítjuk (nehogy megégjen a kolbász, mert keserű lesz), amikor már dobja ki a színét a paprika a zsírba, akkor hozzáadjuk a savanyú káposztát, összekeverjük és felöntjük alaplével. 
 Hozzáadjuk a babérlevelet és egész borsot is, majd fedő alatt pároljuk.
- 
															A húshozA húst sózzuk, borsozzuk, fokhagymával megszórjuk/megkenjük 
- 
															A húshozForró zsírban hirtelen kisütjük 
- 
															TálalásA húst forró a tányérra tesszük, mellé adagoljuk a korhely "köretet", meglocsoljuk tejföllel és megszórjuk kaporral. 
 
			 
								 
										 
										 
										