Opciók nyomtatása

Korhely-szelet

Egy kis újévi ebéd

Főzési eljárás ,
Nemzeti konyha ,
Nehézség Kezdő
Idő
Elkészítéső idő: 10 min Főzési idő: 45 min Teljes Idő: 55 perc
Adag 1
Legjobb évszak Tél
Leírás

Aki szereti a savanyú káposztás ételeket, annak ez nagyon fog ízleni. A legjobb -természetesen- saját magunk által savanyított káposztából

Hozzávalók
    A natúr szelethez
  • 100-150 gramm Karaj
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1-2 gramm fokhagyma (szárított vagy zúzott)
  • A korhely "körethez"
  • 100-150 gramm savanyú káposzta
  • 1 darab babérlevél
  • 4-5 darab feketebors
  • 50 gramm szalonna
  • 50 gramm kolbász
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 150 milliliter húsleves (vagy víz + leveskocka)
  • 1 csipet kapor
  • 2 evőkanál tejföl
Elkészítés
  1. A korhely "körethez"

    A szalonnát kis kockákra vágjuk és kevés zsíron kisütjük. Amikor kisült a zsírja, akkor mehet hozzá az apróra vágott hagyma. Ezt üvegesre pirítjuk, aztán hozzáadjuk a kolbászt (esetleg még füstölt sonkát, csülköt - ha van), óvatosan pirítjuk (nehogy megégjen a kolbász, mert keserű lesz), amikor már dobja ki a színét a paprika a zsírba, akkor hozzáadjuk a savanyú káposztát, összekeverjük és felöntjük alaplével.
    Hozzáadjuk a babérlevelet és egész borsot is, majd fedő alatt pároljuk. 

  2. A húshoz

    A húst sózzuk, borsozzuk, fokhagymával megszórjuk/megkenjük

  3. A húshoz

    Forró zsírban hirtelen kisütjük

  4. Tálalás

    A húst forró a tányérra tesszük, mellé adagoljuk a korhely "köretet", meglocsoljuk tejföllel és megszórjuk kaporral.