 
						 
						Egy kis újévi ebéd
Aki szereti a savanyú káposztás ételeket, annak ez nagyon fog ízleni. A legjobb -természetesen- saját magunk által savanyított káposztából

A szalonnát kis kockákra vágjuk és kevés zsíron kisütjük. Amikor kisült a zsírja, akkor mehet hozzá az apróra vágott hagyma. Ezt üvegesre pirítjuk, aztán hozzáadjuk a kolbászt (esetleg még füstölt sonkát, csülköt - ha van), óvatosan pirítjuk (nehogy megégjen a kolbász, mert keserű lesz), amikor már dobja ki a színét a paprika a zsírba, akkor hozzáadjuk a savanyú káposztát, összekeverjük és felöntjük alaplével.
Hozzáadjuk a babérlevelet és egész borsot is, majd fedő alatt pároljuk. 

A húst sózzuk, borsozzuk, fokhagymával megszórjuk/megkenjük

Forró zsírban hirtelen kisütjük

A húst forró a tányérra tesszük, mellé adagoljuk a korhely "köretet", meglocsoljuk tejföllel és megszórjuk kaporral.