Elkészítéső idő: 25 percFőzési idő: 20 percTeljes Idő: 45 perc
Adag4
Leírás
Flancosnak tűnik, pedig csupa maradék...
Hozzávalók
A habhoz
200gr Kolbász vagy szalámi
300ml Tejföl
Ízlésszerint Só, bors, fűszerpaprika
1db Habpatron
Krumplikrémleves
1/2fej Vöröshagyma
4db Burgonya
2db Babérlevél
Ízlésszerint Só, bors
500ml Húsleves vagy alaplé
Egy-kétreszelésnyi Só, bors, szerencsendió
100ml Főzőtejszín
Utasítások
Előző este megcsináljuk a habot, mert legalább 5-6 órát célszerű állni hagyni, tehát nagyobb darabokra vágom a szalámit és adok hozzá egy kis tejfölt (kb 100ml-t) és lepépesítem.
Ha eléggé pépesnek ítélem, szitán áttöröm (a nagyobb darabok eltömítenék a habszifont)
Aztán hozzáadom a maradék tejfölt, kóstolom, ízesítem és mehet a szifonba, bele a patron majd pihenhet is a hűtőben.
A hagymát apróra vágom, zsíron megdinsztelem.
Hozzádobom a krumplit, sózom, borsozom, mehet bele egy kis szerecsendió és babérlevél is
Felöntjük az alaplé 2/3 részével és puhára főzzük
Ha puha, leturmixoljuk, majd felöntjük a maradék alaplével