Opciók nyomtatása

Krumplikrémleves kolbászhabbal

Flancosnak tűnik, pedig csupa maradék...
Kategóriák
Idő
Elkészítéső idő: 25 perc Főzési idő: 20 perc Teljes Idő: 45 perc
Adag 4
Leírás
Flancosnak tűnik, pedig csupa maradék...
Hozzávalók
    A habhoz
  • 200 gr Kolbász vagy szalámi
  • 300 ml Tejföl
  • Ízlés szerint Só, bors, fűszerpaprika
  • 1 db Habpatron
  • Krumplikrémleves
  • 1/2 fej Vöröshagyma
  • 4 db Burgonya
  • 2 db Babérlevél
  • Ízlés szerint Só, bors
  • 500 ml Húsleves vagy alaplé
  • Egy-két reszelésnyi Só, bors, szerencsendió
  • 100 ml Főzőtejszín
Utasítások
  1. Előző este megcsináljuk a habot, mert legalább 5-6 órát célszerű állni hagyni, tehát nagyobb darabokra vágom a szalámit és adok hozzá egy kis tejfölt (kb 100ml-t) és lepépesítem.
  2. Ha eléggé pépesnek ítélem, szitán áttöröm (a nagyobb darabok eltömítenék a habszifont)
  3. Aztán hozzáadom a maradék tejfölt, kóstolom, ízesítem és mehet a szifonba, bele a patron majd pihenhet is a hűtőben.
  4. A hagymát apróra vágom, zsíron megdinsztelem.
  5. Hozzádobom a krumplit, sózom, borsozom, mehet bele egy kis szerecsendió és babérlevél is
  6. Felöntjük az alaplé 2/3 részével és puhára főzzük
  7. Ha puha, leturmixoljuk, majd felöntjük a maradék alaplével
  8. és a tejszínnel beállítjuk a kívánt sűrűséget.
  9. Forrón tálaljuk és a tetejére nyomjuk a habot.