Ismét egy klasszikus 🙂

Lencsefőzelék stefániával
Leírás
Ismét egy klasszikus :)Hozzávalók
A lencsefőzelékhez
Stefáni
Utasítások
-
A beáztatott lencsét feltesszük a füstölt lében főzni a babérlevéllel, hagymával - ha kell sózzuk (füstölt lé esetében nem biztos, hogy kell só!)
-
Amikor puha, a zsírban cukrot karamellizálunk
-
majd hozzáadjuk a lisztet, belezúzzuk a fokhagymát is és elkészítjük a rántást. Nagyon kell figyelni, nehogy megégessük (a karamell nagyon forró, nem kell sok a lisztnek és a fokhagymának sem.)
-
Hagyományos módon berántjuk vele a lencsénket, majd a tejfölt a mustárral simára keverjük.
-
Hőkiegyenlítést végzünk (a forró főzelékből apránként adagolunk a tejfölös-mustáros keverékhez), majd az egészet belekeverjük a lencséhez. Kiforraljuk, utánízesítünk.
-
A darált húst összekeverjük a hozzávalókkal
-
Formába tesszük és belenyomjuk a főtt tojásokat.
-
Betesszük 180-200 fokos előremelegített sütőbe és kb 20 percet sütjük.
-
Kivesszük, teszünk kevés szalonnát a tetejére és visszatesszük 10 precre
-
Addig, ha van, maradék paradicsomot, hagymát, paprikát összevágunk, és az is rátesszük
-
majd még 15 percig sütjük
-
jénaira szedjük
-