pinit

Ismét egy klasszikus 🙂

Elkészítéső idő 45 mins Főzési idő 60 mins Teljes Idő 1 óra 45 perc
Adag: 4

Leírás

Ismét egy klasszikus :)

Hozzávalók

A lencsefőzelékhez

Stefáni

Utasítások

  1. A beáztatott lencsét feltesszük a füstölt lében főzni a babérlevéllel, hagymával - ha kell sózzuk (füstölt lé esetében nem biztos, hogy kell só!)
  2. Amikor puha, a zsírban cukrot karamellizálunk
  3. majd hozzáadjuk a lisztet, belezúzzuk a fokhagymát is és elkészítjük a rántást. Nagyon kell figyelni, nehogy megégessük (a karamell nagyon forró, nem kell sok a lisztnek és a fokhagymának sem.)
  4. Hagyományos módon berántjuk vele a lencsénket, majd a tejfölt a mustárral simára keverjük.
  5. Hőkiegyenlítést végzünk (a forró főzelékből apránként adagolunk a tejfölös-mustáros keverékhez), majd az egészet belekeverjük a lencséhez. Kiforraljuk, utánízesítünk.
  6. A darált húst összekeverjük a hozzávalókkal
  7. Formába tesszük és belenyomjuk a főtt tojásokat.
  8. Betesszük 180-200 fokos előremelegített sütőbe és kb 20 percet sütjük.
  9. Kivesszük, teszünk kevés szalonnát a tetejére és visszatesszük 10 precre
  10. Addig, ha van, maradék paradicsomot, hagymát, paprikát összevágunk, és az is rátesszük
  11. majd még 15 percig sütjük
  12. jénaira szedjük
Kulcsszavak: Darált hús, Főzelékek, Húsos ételek