Lencsefőzelék stefániával

pinit

Ismét egy klasszikus 🙂

Elkészítéső idő 45 min Főzési idő 60 min Teljes Idő 1 óra 45 perc Adag: 4

Leírás

Ismét egy klasszikus :)

Hozzávalók

A lencsefőzelékhez

Stefáni

Utasítások

  1. A beáztatott lencsét feltesszük a füstölt lében főzni a babérlevéllel, hagymával - ha kell sózzuk (füstölt lé esetében nem biztos, hogy kell só!)

  2. Amikor puha, a zsírban cukrot karamellizálunk

  3. majd hozzáadjuk a lisztet, belezúzzuk a fokhagymát is és elkészítjük a rántást. Nagyon kell figyelni, nehogy megégessük (a karamell nagyon forró, nem kell sok a lisztnek és a fokhagymának sem.)

  4. Hagyományos módon berántjuk vele a lencsénket, majd a tejfölt a mustárral simára keverjük.

  5. Hőkiegyenlítést végzünk (a forró főzelékből apránként adagolunk a tejfölös-mustáros keverékhez), majd az egészet belekeverjük a lencséhez. Kiforraljuk, utánízesítünk.

  6. A darált húst összekeverjük a hozzávalókkal

  7. Formába tesszük és belenyomjuk a főtt tojásokat.

  8. Betesszük 180-200 fokos előremelegített sütőbe és kb 20 percet sütjük.

  9. Kivesszük, teszünk kevés szalonnát a tetejére és visszatesszük 10 precre

  10. Addig, ha van, maradék paradicsomot, hagymát, paprikát összevágunk, és az is rátesszük

  11. majd még 15 percig sütjük

  12. jénaira szedjük

Kulcsszavak: Darált hús, Főzelékek, Húsos ételek

Elkészítetted ezt a receptet?

Receptkártya készítője Delicious Recipes