Opciók nyomtatása

Lencsefőzelék stefániával

Ismét egy klasszikus :)
Idő
Elkészítéső idő: 45 45 mins Főzési idő: 60 60 mins Teljes Idő: 1 óra 45 perc
Adag 4
Leírás
Ismét egy klasszikus :)
Hozzávalók
    A lencsefőzelékhez
  • 300 Lencse
  • 1 darab Vöröshagyma
  • 3-4 darab Babérlevél
  • 2 Fokhagyma
  • 2-3 evőkanál Zsír
  • 2 evőkanál Liszt
  • 300 milliliter Füstöltlé ((Ha nincs, akkor valamilyen füstöltet kell belefőznünk!))
  • 150-200 milliliter Húsleves vagy alaplé (A mennyiség attól függ mennyire akarjuk sűrűre)
  • 1 evőkanál 10%-os Ecet
  • 1 evőkanál Kristálycukor
  • 2 evőkanál Tejföl
  • 2 kiskanál Mustár
  • Ízlés szerint
  • Stefáni
  • 500 Darálthús (sertés)
  • 1 darab Zsemle
  • 100 milliliter Tej
  • 1 darab Vöröshagyma
  • 2 Fokhagyma
  • Egy Petrezselyem és lestyán (apróra vágva)
  • Ízlés szerint Só, bors, fűszerkömény
  • 2-3 darab Főtt tojás
Utasítások
  1. A beáztatott lencsét feltesszük a füstölt lében főzni a babérlevéllel, hagymával - ha kell sózzuk (füstölt lé esetében nem biztos, hogy kell só!)
  2. Amikor puha, a zsírban cukrot karamellizálunk
  3. majd hozzáadjuk a lisztet, belezúzzuk a fokhagymát is és elkészítjük a rántást. Nagyon kell figyelni, nehogy megégessük (a karamell nagyon forró, nem kell sok a lisztnek és a fokhagymának sem.)
  4. Hagyományos módon berántjuk vele a lencsénket, majd a tejfölt a mustárral simára keverjük.
  5. Hőkiegyenlítést végzünk (a forró főzelékből apránként adagolunk a tejfölös-mustáros keverékhez), majd az egészet belekeverjük a lencséhez. Kiforraljuk, utánízesítünk.
  6. A darált húst összekeverjük a hozzávalókkal
  7. Formába tesszük és belenyomjuk a főtt tojásokat.
  8. Betesszük 180-200 fokos előremelegített sütőbe és kb 20 percet sütjük.
  9. Kivesszük, teszünk kevés szalonnát a tetejére és visszatesszük 10 precre
  10. Addig, ha van, maradék paradicsomot, hagymát, paprikát összevágunk, és az is rátesszük
  11. majd még 15 percig sütjük
  12. jénaira szedjük
Kulcsszavak: Darált hús, Főzelékek, Húsos ételek