Elkészítéső idő: 45 45 minsFőzési idő: 60 60 minsTeljes Idő: 1 óra 45 perc
Adag4
Leírás
Ismét egy klasszikus :)
Hozzávalók
A lencsefőzelékhez
300 Lencse
1darab Vöröshagyma
3-4darab Babérlevél
2 Fokhagyma
2-3evőkanál Zsír
2evőkanál Liszt
300milliliter Füstöltlé ((Ha nincs, akkor valamilyen füstöltet kell belefőznünk!))
150-200milliliter Húsleves vagy alaplé (A mennyiség attól függ mennyire akarjuk sűrűre)
1evőkanál 10%-os Ecet
1evőkanál Kristálycukor
2evőkanál Tejföl
2kiskanál Mustár
Ízlésszerint Só
Stefáni
500 Darálthús (sertés)
1darab Zsemle
100milliliter Tej
1darab Vöröshagyma
2 Fokhagyma
Egy Petrezselyem és lestyán (apróra vágva)
Ízlésszerint Só, bors, fűszerkömény
2-3darab Főtt tojás
Utasítások
A beáztatott lencsét feltesszük a füstölt lében főzni a babérlevéllel, hagymával - ha kell sózzuk (füstölt lé esetében nem biztos, hogy kell só!)
Amikor puha, a zsírban cukrot karamellizálunk
majd hozzáadjuk a lisztet, belezúzzuk a fokhagymát is és elkészítjük a rántást. Nagyon kell figyelni, nehogy megégessük (a karamell nagyon forró, nem kell sok a lisztnek és a fokhagymának sem.)
Hagyományos módon berántjuk vele a lencsénket, majd a tejfölt a mustárral simára keverjük.
Hőkiegyenlítést végzünk (a forró főzelékből apránként adagolunk a tejfölös-mustáros keverékhez), majd az egészet belekeverjük a lencséhez. Kiforraljuk, utánízesítünk.
A darált húst összekeverjük a hozzávalókkal
Formába tesszük és belenyomjuk a főtt tojásokat.
Betesszük 180-200 fokos előremelegített sütőbe és kb 20 percet sütjük.
Kivesszük, teszünk kevés szalonnát a tetejére és visszatesszük 10 precre
Addig, ha van, maradék paradicsomot, hagymát, paprikát összevágunk, és az is rátesszük