Elkészítéső idő: 10 10 minsFőzési idő: 120 120 minsTeljes Idő: 2 óra 10 perc
Adag6
Leírás
Egy kicsit eltérünk a megszokott főzeléktől
Hozzávalók
250 Lencse
1fej Vöröshagyma
3 Babérlevél
3-4 Húsleves vagy alaplé
5 Füstöltlé
2 Tejföl
1 Magos mustár
1 Tejszín
Ízlésszerint Só, ecet vagy citrom
3 Fokhagyma
Utasítások
A lencsét vagy beáztatjuk (ekkor több lesz az előkészítési idő) vagy hagyjuk főni tovább. Én ezt választottam.
Bele a hagyma, fokhagyma, babérlevél a füstöltleves, alapleves lencsébe (só ízlés szerint kellhet még bele)
Amikor puha a lencse, a babérleveleket kivesszük,
és botmixerrel pépesítjük (ha túl sűrű lenne mehet bele még egy kicsi alaplé vagy füstöltlé),
majd a mustárt és tejfölt simára keverjük, hozzá merünk óvatosan a forró lencséből (hőkiegyenlítés), majd visszakeverjük a krémlevesbe, belekeverjük még a tejszínt, után ízesítünk ha kell
és forrón, tejszínnel locsolva tálaljuk. Esetleg mehet rá egy kis pirított hagyma ;)