Opciók nyomtatása

Lencsekrémleves

Egy kicsit eltérünk a megszokott főzeléktől
Kategóriák ,
Idő
Elkészítéső idő: 10 perc Főzési idő: 120 perc Teljes Idő: 2 óra 10 perc
Adag 6
Leírás
Egy kicsit eltérünk a megszokott főzeléktől
Hozzávalók
  • 250 gramm Lencse
  • 1 fej Vöröshagyma
  • 3 db. Babérlevél
  • 3-4 dl. Húsleves vagy alaplé
  • 5 dl. Füstöltlé
  • 2 Ek. Tejföl
  • 1 Tk. Magos mustár
  • 1 dl. Tejszín
  • Ízlés szerint Só, ecet vagy citrom
  • 3 gerezd Fokhagyma
Utasítások
  1. A lencsét vagy beáztatjuk (ekkor több lesz az előkészítési idő) vagy hagyjuk főni tovább. Én ezt választottam.
  2. Bele a hagyma, fokhagyma, babérlevél a füstöltleves, alapleves lencsébe (só ízlés szerint kellhet még bele)
  3. Amikor puha a lencse, a babérleveleket kivesszük,
  4. és botmixerrel pépesítjük (ha túl sűrű lenne mehet bele még egy kicsi alaplé vagy füstöltlé),
  5. majd a mustárt és tejfölt simára keverjük, hozzá merünk óvatosan a forró lencséből (hőkiegyenlítés), majd visszakeverjük a krémlevesbe, belekeverjük még a tejszínt, után ízesítünk ha kell
  6. és forrón, tejszínnel locsolva tálaljuk. Esetleg mehet rá egy kis pirított hagyma ;)
Kulcsszavak: Lencse, Leves
Olvasd online https://kalozkonyha.hu/recipe/lencsekremleves/