Elkészítéső idő: 10 percFőzési idő: 120 percTeljes Idő: 2 óra 10 perc
Adag6
Leírás
Egy kicsit eltérünk a megszokott főzeléktől
Hozzávalók
250gramm Lencse
1fej Vöröshagyma
3db. Babérlevél
3-4dl. Húsleves vagy alaplé
5dl. Füstöltlé
2Ek. Tejföl
1Tk. Magos mustár
1dl. Tejszín
Ízlésszerint Só, ecet vagy citrom
3gerezd Fokhagyma
Utasítások
A lencsét vagy beáztatjuk (ekkor több lesz az előkészítési idő) vagy hagyjuk főni tovább. Én ezt választottam.
Bele a hagyma, fokhagyma, babérlevél a füstöltleves, alapleves lencsébe (só ízlés szerint kellhet még bele)
Amikor puha a lencse, a babérleveleket kivesszük,
és botmixerrel pépesítjük (ha túl sűrű lenne mehet bele még egy kicsi alaplé vagy füstöltlé),
majd a mustárt és tejfölt simára keverjük, hozzá merünk óvatosan a forró lencséből (hőkiegyenlítés), majd visszakeverjük a krémlevesbe, belekeverjük még a tejszínt, után ízesítünk ha kell
és forrón, tejszínnel locsolva tálaljuk. Esetleg mehet rá egy kis pirított hagyma ;)