Lencsekrémleves

pinit

Egy kicsit eltérünk a megszokott főzeléktől

Elkészítéső idő 10 min Főzési idő 120 min Teljes Idő 2 óra 10 perc Adag: 6

Leírás

Egy kicsit eltérünk a megszokott főzeléktől

Hozzávalók

Utasítások

  1. A lencsét vagy beáztatjuk (ekkor több lesz az előkészítési idő) vagy hagyjuk főni tovább. Én ezt választottam.

  2. Bele a hagyma, fokhagyma, babérlevél a füstöltleves, alapleves lencsébe (só ízlés szerint kellhet még bele)

  3. Amikor puha a lencse, a babérleveleket kivesszük,

  4. és botmixerrel pépesítjük (ha túl sűrű lenne mehet bele még egy kicsi alaplé vagy füstöltlé),

  5. majd a mustárt és tejfölt simára keverjük, hozzá merünk óvatosan a forró lencséből (hőkiegyenlítés), majd visszakeverjük a krémlevesbe, belekeverjük még a tejszínt, után ízesítünk ha kell

  6. és forrón, tejszínnel locsolva tálaljuk. Esetleg mehet rá egy kis pirított hagyma ;)

Kulcsszavak: Lencse, Leves

Elkészítetted ezt a receptet?

Kategória
Receptkártya készítője Delicious Recipes