Opciók nyomtatása

Medvehagyma-krémleves

A tavaszi medvehagymából mindig fagyasztok le, hogy egész évben legyen medvehagymás pogácsa vagy leves
Kategóriák ,
Idő
Elkészítéső idő: 10 min Főzési idő: 30 min Teljes Idő: 40 perc
Adag 6
Leírás
A tavaszi medvehagymából mindig fagyasztok le, hogy egész évben legyen medvehagymás pogácsa vagy leves
Hozzávalók
  • 200 Medvehagyma (fagyasztott)
  • 2 darab Burgonya
  • 1 fej Vöröshagyma
  • 2 kiskanál Étkezési keményítő
  • Ízlés szerint Só
  • 1.5 liter Húsleves vagy alaplé
  • 100 milliliter Tejszín
  • 100 Vaj vagy margarin
Utasítások
  1. A vajon megpároljuk a medvehagymát, hagymát, és krumplit.
  2. Ha elforrta a levét, kevés alaplével felöntjük. (nálam ez szokásosan fagyasztott húsleves volt)
  3. Ha a krumpli megpuhult, botmixerrel pürésítjük
  4. Hozzáadjuk a maradék alaplevet és felforraljuk, majd 2 kiskanál keményítőt egy ujjnyi vízzel simára keverünk, hozzáöntjük aztán hozzáöntjük a tejszínt is és egy kicsit még hagyjuk forrni.
  5. Forrón, zsemlekockával tálaljuk.
Kulcsszavak: Egyszerű leves, Leves