Opciók nyomtatása

Medvehagyma-krémleves

A tavaszi medvehagymából mindig fagyasztok le, hogy egész évben legyen medvehagymás pogácsa vagy leves
Kategóriák ,
Idő
Elkészítéső idő: 10 perc Főzési idő: 30 perc Teljes Idő: 40 perc
Adag 6
Leírás
A tavaszi medvehagymából mindig fagyasztok le, hogy egész évben legyen medvehagymás pogácsa vagy leves
Hozzávalók
  • 200 gr Medvehagyma (fagyasztott)
  • 2 db Burgonya
  • 1 fej Vöröshagyma
  • 2 kk Étkezési keményítő
  • Ízlés szerint
  • 1.5 l Húsleves vagy alaplé
  • 100 ml Tejszín
  • 100 gr Vaj vagy margarin
Utasítások
  1. A vajon megpároljuk a medvehagymát, hagymát, és krumplit.
  2. Ha elforrta a levét, kevés alaplével felöntjük. (nálam ez szokásosan fagyasztott húsleves volt)
  3. Ha a krumpli megpuhult, botmixerrel pürésítjük
  4. Hozzáadjuk a maradék alaplevet és felforraljuk, majd 2 kiskanál keményítőt egy ujjnyi vízzel simára keverünk, hozzáöntjük aztán hozzáöntjük a tejszínt is és egy kicsit még hagyjuk forrni.
  5. Forrón, zsemlekockával tálaljuk.
Kulcsszavak: Egyszerű leves, Leves
Olvasd online https://kalozkonyha.hu/recipe/medvehagyma-kremleves/