Elkészítéső idő: 10 percFőzési idő: 30 percTeljes Idő: 40 perc
Adag6
Leírás
A tavaszi medvehagymából mindig fagyasztok le, hogy egész évben legyen medvehagymás pogácsa vagy leves
Hozzávalók
200gr Medvehagyma (fagyasztott)
2db Burgonya
1fej Vöröshagyma
2kk Étkezési keményítő
Ízlésszerint Só
1.5l Húsleves vagy alaplé
100ml Tejszín
100gr Vaj vagy margarin
Utasítások
A vajon megpároljuk a medvehagymát, hagymát, és krumplit.
Ha elforrta a levét, kevés alaplével felöntjük. (nálam ez szokásosan fagyasztott húsleves volt)
Ha a krumpli megpuhult, botmixerrel pürésítjük
Hozzáadjuk a maradék alaplevet és felforraljuk, majd 2 kiskanál keményítőt egy ujjnyi vízzel simára keverünk, hozzáöntjük aztán hozzáöntjük a tejszínt is és egy kicsit még hagyjuk forrni.