Elkészítéső idő: 10 minFőzési idő: 30 minTeljes Idő: 40 perc
Adag6
Leírás
A tavaszi medvehagymából mindig fagyasztok le, hogy egész évben legyen medvehagymás pogácsa vagy leves
Hozzávalók
200 Medvehagyma (fagyasztott)
2 darab Burgonya
1 fej Vöröshagyma
2 kiskanál Étkezési keményítő
Ízlés szerint Só
1.5 liter Húsleves vagy alaplé
100 milliliter Tejszín
100 Vaj vagy margarin
Utasítások
A vajon megpároljuk a medvehagymát, hagymát, és krumplit.
Ha elforrta a levét, kevés alaplével felöntjük. (nálam ez szokásosan fagyasztott húsleves volt)
Ha a krumpli megpuhult, botmixerrel pürésítjük
Hozzáadjuk a maradék alaplevet és felforraljuk, majd 2 kiskanál keményítőt egy ujjnyi vízzel simára keverünk, hozzáöntjük aztán hozzáöntjük a tejszínt is és egy kicsit még hagyjuk forrni.